Nordnet Blogi
Martin Paasi
Talousasiantuntija

4 vinkkiä pörssiromahduksesta selviytymiseen

Pörssit ovat tänään avautuneet jyrkkään laskuun ja paniikkimieliala on vallannut alaa. Tässä neljä vinkkiä, joilla selviät pörssiromahduksesta ehjin nahoin.

1. Muista, että rajut laskut kuuluvat pörssin luonteeseen. Riski ja tuotto kulkevat käsi kädessä – mitä korkeampaa tuottoa haet pitkällä tähtäimellä, sitä suuremmalle riskille altistut lyhyellä aikavälillä. Ainoat vastalääkkeet tälle riskille ovat hajauttaminen ja riittävä käteispuskuri osakesijoitusten vastapainona.

2. Jatka sijoittamista osakemarkkinoille normaaliin malliin. Osakkeita kannattaa ostaa silloin, kun ne ovat halpoja. Pörssiromahdus on pitkäjänteiselle sijoittajalle tilaisuus täydentää salkkuaan aiempaa edullisempaan hintaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kurssilasku voi jatkua pitkäänkin – älä siis sijoita rahaa, jota et ole valmis pitämään markkinoilla useita vuosia.

3. Harkitse kuukausisäästämisen aloittamista. Kun säästät tasasumman palkastasi joka kuukausi, saat rahasto-osuuksia enemmän silloin kun ne ovat halpoja ja vähemmän silloin, kun ne ovat kalliita. Näin voit säästää osakemarkkinoille systemaattisesti ja hyötyä ajoittaisista kurssilaskuista. Lue lisää Nordnetin tarjoamasta automaattisesta kuukausisäästämisestä tästä.

4. Hengitä syvään ja pysy sijoitussuunnitelmassasi. On helppoa ajautua paniikkiin, kun salkun tuottoprosentit ovat rajusti miinuksella ja media täyttyy tuomiopäivän otsikoista. Kannattaa kuitenkin muistaa pitkäjänteisyys ja se, että pitkällä tähtäimellä osakemarkkinat ovat tuottaneet kaikista omaisuusluokista parhaiten. Yleensä osakkeita ei kannata myydä silloin, kun kaikki muutkin myyvät – taitavimmat sijoittajat toimivat juuri päinvastoin.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jätä kommentti

2 kommenttia kirjoituksessa "4 vinkkiä pörssiromahduksesta selviytymiseen"

avatar
Suodata::   uusin | vanhin | tykätyin
Keke virtanen
Vieras

5. Rasvatkaa köysi.

Marko
Vieras

Kurssilaskussa voi yrittää myydä rajusti tappiollisia sijoituksia ja ostaa huomenna takaisin halvemmalla. Parhaassa tapauksessa oma shorttisi onnistuu voitollisena ja huonoimmassa tapauksessa verotuksessa saatava kompensaatio tekee tästä itsessään täysin järjettömästä toiminnasta kannattavaa epäonnistuessaankin. Mutta kuten jo Benjamin Graham sanoo klassikossaan, ei setä Samulin toimien järkevyyttä sen enempää kannata miettiä.

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Tilaa

Tilaa
Tilaa uutiskirje
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Tilaa
Tilaa uutiskirje
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.