Nordnet Blogi

Nyt voit käydä kauppaa viputuotteilla lähes 12 tuntia päivässä.

2.9.2019 alkaen Nasdaq First North -markkinapaikoilla listatuilla tuotteilla voi käydä kauppaa entistä pidempään. Tämä on hyvä uutinen sinulle, joka haluat hyödyntää näkemyksesi hyödykkeiden, indeksien tai osakkeiden hintaliikkeistä vielä silloinkin, kun pohjoismaiset pörssit ovat sulkeutuneet. Pidennetyt aukioloajat tarjoavat aktiiviselle sijoittajalle ja treidaajalle uusia mahdollisuuksia.

Jo aiemmin keväällä Nasdaq pidensi pörssilistattujen tuotteiden kaupankäyntiaikaa siten, että niillä pystyi käymään kauppaa jo klo 9.15 alkaen aamulla. Lisääntyneeseen kysyntään vastatakseen Nasdaq laajentaa nyt kaupankäyntiaikoja entisestään päivän toisesta päästä: jatkossa pörssilistatuilla tuotteilla voi käydä kauppaa käydä klo 21.00 asti. Kauppaa voi siis jatkossa käydä lähes 12 tuntia päivässä. Tämä tarkoittaa runsaasti lisää mahdollisuuksia hyödyntää näkemystään ja reagoida muutoksiin ulkomaisilla markkinoilla, jotka eivät seuraa pohjoismaisia aukioloaikoja.

Pörssilistattujen tuotteiden suosio kasvaa voimakkaasti.

Vuonna 2017 lanseerattujen, välityspalkkiottomien* Nordnet Markets -tuotteiden suosio on kasvanut voimakkaasti koko niiden olemassaolon ajan. Asiakkaamme ovat myös pitkään toivoneet, että tuotteilla voisi käydä kauppaa pohjoismaisten pörssien aukioloaikojen ulkopuolellakin, koska monilla kohde-etuuksilla käydään kauppaa vilkkaasti aamu- ja ilta-aikaan. Tällaisia kohde-etuuksia ovat esimerkiksi:

  • Hyödykkeet kuten kulta, hopea ja öljy
  • Ulkomaiset osakkeet esimerkiksi USA:ssa
  • Amerikkalaiset ja eurooppalaiset indeksit, kuten S&P 500, Nasdaq 100 ja DAX

Nasdaq First North -markkinapaikkojen uudet aukioloajat (Suomen aikaa):

  • 9:15–21:00 Nasdaq First North Finland
  • 9:15–21:00 Nasdaq First North Sweden
  • 9:15–21:00 Norjalaiset tuotteet Nasdaq First North Sweden -markkinalla
  • 9:15–21:00 Nasdaq First North Denmark

*Välityspalkkiottomuus koskee yli 100 € tai 1000 SEK/NOK/DKK kauppoja.

Mitä ovat pörssilistatut tuotteet?

Pörssilistattujen tuotteiden avulla voit sijoittaa kohteisiin, joihin olisi vaikeaa tai mahdotonta sijoittaa suoraan. Nämä tuotteet seuraavat pörssi-indeksien, raaka-aineiden ja osakkeiden (ns. kohde-etuuksien) arvoja joko suoraan tai käänteisesti, vipuvaikutuksella tai ilman. Voit siis hyötyä sekä nousevista että laskevista kursseista, jos näkemyksesi osuu oikeaan.

Bull/Long-tunnuksella varustettujen tuotteiden arvo kasvaa, kun niiden kohde-etuuden arvo kasvaa ja Bear/Short-tuotteiden arvo vastaavasti kasvaa, kun niiden kohde-etuuden arvo laskee. Sama pätee toki myös toiseen suuntaan – etenkin korkealla vipuvaikutuksella varustetut tuotteet voivat nopeasti menettää arvonsa, jos niiden kohde-etuus liikkuu sijoittajan kannalta väärään suuntaan. Onkin tärkeää tutustua tuotteiden ehtoihin ja toimintaperiaatteisiin huolellisesti ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

Tietoa Nordnet Markets -valikoimasta.

Nordnet Markets tarjoaa Pohjoismaiden laajimman valikoiman pörssilistattuja tuotteita. Valikoima koostuu Bull- ja Bear-sertifikaateista, minifutuureista sekä Unlimited turboista. Tunnistat Nordnet Markets -tuotteet NORDNET-tunnuksesta kunkin tuotteen nimen perässä. Nordnet Marketsissa voit sijoittaa vipukertoimella X1–X20 myös markkinoille, joihin olisi muuten vaikeaa päästä käsiksi.

Katso myös:

Pörssilistatut tuotteet ovat monimutkaisia ja vaativat sijoittajalta selkeän ymmärryksen kohde-etuuksina olevista markkinoista sekä tuotekohtaisista ehdoista ja ominaisuuksista. Käydäksesi kauppaa Nordnet Markets -tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Vipuvaikutuksella sijoittamiseen liittyy suuri riski koko sijoitetun pääoman menettämisestä. Välityspalkiottomuus koskee yli 100 € kauppoja. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, että et saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

7
Jätä kommentti

avatar
uusin vanhin tykätyin
JakeMake
Vieras
JakeMake
Hyvä uudistus! Mites stop loss edistyy?
Mika L.
Vieras
Mika L.
Mitkä ovat First North Finlandin tämänhetkiset aukioloajat? Tänään kaupankäynti päättyyi klo 20.05. Viime viikolla mielestäni First North meni kiinni joku päivä klo 21.30. Hankala käydä kauppaa sertifikaateilla tai muilla johdannaisilla jos aukioloajat on näin epävarmat. Voisitteko päivittä nämä tiedot sivuillenne jos kellonajat ovat muuttuneet tai tuoda ilmi sivuillanne mistä tekijöistä aukioloajat riippuvat. Nasdaqin sivuilta en löytänyt sen parempaa selitystä aiheeseen.
Tume
Vieras
Tume
First North aukesi tänään ilmeisesti 10.15 vaikka täällä lukee, että Suomen aikaa 9.15-21. Mistä on kyse?

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.