Nordnet Blogi
Kim/Tom Lindström
Sijoittaja/kirjailija

Huhtamäen tasainen kyyti jatkuu

Tänään (21.7.2011) julkistettu Huhtamäen puolivuotiskatsaus ei sisältänyt yllätyksiä. Tasainen kyyti jatkuu. Pörssi piti kuitenkin siitä, että katsauksessa ei ollut koira haudattuna, sillä päivän päätöskurssi nousi eilisestä peräti kahdeksan prosenttia. Loppuvuosi näyttää alkuvuotta paremmalta, sillä raaka-aineiden aiheuttama kustannuspaineen odotetaan hellittävän. Alkuvuotta rasittivat myös yhtiön kannalta epäedullinen valuuttakurssien kehitys sekä lyhytaikaiset toiminnalliset ongelmat.
Menestystä ajatellen Huhtamäen eväiden pitäisi olla hyvät. Yhtiö on maailmanluokan johtava kuluttajapakkausten valmistaja. Globaalin läsnäolon takeena on 53 tuotantolaitosta 31 maassa. Yhtiön valmistamien tuotteiden kysyntä on normaalioloissa hyvin vakaa.

Toimitusjohtaja Jukka Moisio suhtautuu rauhallisesti maailmalla vellovaan velkakriisiin, josta hän ei odota mainittavaa häiriötä Huhtamäelle. Vuosien 2008-2009 finanssikriisi tosin supisti hieman myyntiä, mutta vähensi toisaalta myös kustannuspaineita. Näin ollen kokonaisvaikutus oli neutraali tai lievästi jopa positiivinen.

Tärkeimpien asiakkaiden kanssa Huhtamäellä on monivuotisia sopimuksia, joiden ansiosta voidaan jälkikäteen tarkistaa lopputuotteiden hintoja riippuen siitä miten raaka-ainekustannukset ovat kehittyneet. Nousevien kustannusten aikana tämä on haitta, laskevien kustannusten aikana etu. Tästä syystä marginaali leveni pari vuotta sitten. Tämä ilmiö saattaa toistua loppuvuonna, sillä tärkeimpien raaka-aineiden hinnat näyttävät olevan tulossa alas.

Alkuvuoden osakekohtainen tulos oli 0,45 euroa verrattuna vuoden takaiseen 0,51 euroon. On mahdollista, että vuoden 2010 tulos 1,02 euroa olisi ylitettävissä kuluvana vuonna, joskaan yhtiön ei anna tulosohjeistusta. Kevään osinko 0,44 euroa saattaa siten nousta myös ensi keväänä, sillä yhtiö pyrkii jakamaan 40-50 prosenttia osakekohtaisesta tuloksesta. Alkuvuoden liiketulos oli 67 miljoonaa euroa verrattuna 73 miljoonaan vuotta aiemmin. Suhteessa liikevaihtoon liiketulos aleni 7,5 prosentista 6,7 prosenttiin.

Euroopan velkakriisiä ajatellen yhtiön rahoitusasema on hyvin vahva ja mahdollistaa myös yritysostoja. Velkaantumisaste eli gearing on vain 0,40 ja vakavaraisuusaste varsin hyvä eli 45 prosenttia. Oma pääoma osaketta kohti oli kesäkuun 2011 lopussa 7,14 euroa eli price to book –tunnusluku on tämän päivän kurssinousun jälkeenkin varsin kohtuullinen 1,3.

Omistamme osakkeita Huhtamäessä.

Kim Lindström

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jätä kommentti

Kommentoi ensimmäisenä

avatar

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Tilaa

Tilaa
Tilaa uutiskirje
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Tilaa
Tilaa uutiskirje
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.