Nordnet Blogi

Jenkkilästä osinkoja jopa kuukausittain

Monelle sijoittajalle osingot ovat ainoaa säännöllistä sijoituksista saatavaa rahavirtaa. Varsinkin jos sijoittaja minimoi myynnit ja keskittyy holdaamaan ja pysymään ostolaidalla. Joskus toki joku yritys lunastetaan pörssistä ja sijoittaja saa rahat tilille joutumatta tekemään itse myyntipäätöstä.

Itse olen huomannut osinkojen olevan minulle yksi suurimpia motivaattoreita sijoittamisessa. Aiemmin kokeilin osakkeiden hinnalla spekulointia ostamalla halvalla ja myymällä kalliilla. Sitten siirryin kuitenkin osinkosijoittajaksi kun huomasin, että myin yleensä osakkeet pois ihan väärään aikaan. Osinkojen vastaanottaminen oli minulle helpompaa. Osakkeiden ostamisen jälkeen tarvitsi vain odottaa osinkojen valuvan tilille.

Alussa osinkoja tuli harvoin, vain kerran vuodessa. Se oli silloin, kun sijoitin vain suomalaisiin yhtiöihin. Laajennettuani sijoituksia aikanaan Amerikkaan, huomasin kvartaali- ja kuukausiosinkojen ihanuuden. Osinkoja alkoikin pikkuhiljaa tippua kuukaudesta toiseen, säännölliseen tahtiin, kun jatkoin sinnikkäästi osakeostoja. Näin myös rahan säästämisen ja sen sijoittamisen motivaatio kasvoi, kun pääsin seuraamaan kasvavia osinkovirtoja. Siinä oli jotakin motivoivaa, kun rahavirta kasvoi kuukaudesta toiseen.

Laajennettuani sijoituksia aikanaan Amerikkaan, huomasin kvartaali- ja kuukausiosinkojen ihanuuden.

Suomalaisten yhtiöiden osingoissa on heikkoutena se, että suurin osa yhtiöistä maksaa osinkoja vain kerran vuodessa. Näin keväällä tulee monesti osinkokiima ja sijoittajat ryntäävät ostamaan korkean osinkotuoton osakkeita. Monesti myös suomalaisen osinkoyhtiön osakkeen arvo laskee osingon irtoamisen jälkeen radikaalisti.

Alla on listattuna viisi kuukausittaista osinkoa maksavaa jenkkiyhtiötä. Joukossa on neljä kiinteistöyritystä (REIT, Real Estate Investment Trust) ja yksi yrityskehitys yhtiö (BDC). Sijoittajan kannattaa tehdä vielä itse lisätutkimusta siitä, sopivatko kyseiset yhtiöt juuri hänen salkkuunsa.

Main Street Capital (MAIN)

Main Street Capital toimii yritysten kehittäjänä mm. lainaamalla toisille yrityksille pääomaa. Osinkoprosentti noin 6 % ja yritys maksanut myös lisäosinkoa viime vuodet, josta tulee vielä 1,4% lisää osinkoa ostohinnalle.

Physicians Realty Trust (DOC)

Terveydenhuoltoalan REIT-yritys, joka vuokraa ja huoltaa terveydenhuoltokiinteistöjä. Osinkoprosentti 5,5%.

Realty Income Corporation (O)

”O” on lähinnä vähittäiskauppaan keskittynyt REIT-yritys, osinkoprosentti 4,1%.

EPR Properties (EPR)

EPR on viihteeseen ja koulutukseen keskittyvä REIT-yritys, osinkoprosentti 6,1%.

STAG Industrial, Inc. (STAG)

Teollisuusalan REIT-yritys, osinkoprosentti 5,4%.

Keskiarvo näiden viiden yhtiön osingoille on 5,4%, joten sijoittamalla esimerkiksi 5000 euron tasasummat kaikkiin 5 yritykseen saisi tämän päivän kurssilla ja osingonmaksulla liki 113 euron kuukausittaiset brutto-osinkotulot. Ihan hyvää lisätuloa palkan päälle!

Lisää sijoitusideoita voit löytää kirjoittajan Nordnet Blogi -profiilista ja Osinkokuningas-blogista.

Mikään yllä esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

8
Jätä kommentti

avatar
uusin vanhin tykätyin
jooseppikekkonen
Vieras
jooseppikekkonen
”Keskiarvo näiden viiden yhtiön osingoille on 5,4%, joten sijoittamalla esimerkiksi 5000 euron tasasummat kaikkiin 5 yritykseen saisi tämän päivän kurssilla ja osingonmaksulla liki 113 euron kuukausittaiset brutto-osinkotulot. Ihan hyvää lisätuloa palkan päälle!” Nyt ei menny ihan oikein. Kuukausi osingot olisi noin 22$. update: eiku menihän..
Tom Karhu
Vieras
Tom Karhu
Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta! Paljonko USA:n viranomainen pidättää näistä osingoista veroja? Entä lätkäiseekö Suomen verottaja vielä uuden veron jo kerran verottuun osinkoon?
Hasse
Vieras
Hasse
Huom. On syytä muistaa että osinkotulot täytyy kirjata kalenterivuosittain veroilmoitukseen. Jos verottaja herää tähän myöhemmin, siitä voi tulla kallis jutu…

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.