Nordnet Blogi

Kaupankäynti ulkomaisilla osakkeilla – tämä sinun tulee tietää

Suomalaiset osakkeet ovat tarjonneet hyviä tuottoja viimeisten vuosien ajan, mutta on olemassa useita etuja käydä kauppaa myös muilla markkinoilla, muissa maissa ja valuutoissa. Ulkomaisilla osakkeilla kaupankäynti voi kuulostaa alkuun monimutkaiselta, mutta Nordnetillä se onnistuu helposti. Suomen osakemarkkinat muodostavat hyvin pienen osan maailman markkinoista ja voit hyötyä laajentamalla sijoitushorisonttiasi Yhdysvaltain, Kanadan, Saksan ja Pohjoismaiden markkinoiden tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Osakekurssien sekä valuuttojen muutokset

Kaupankäynti suomalaisilla osakkeilla euroissa on mutkatonta – jos ostat osakkeen 10 eurolla ja se nousee 11 euroon, on voittosi 10 %, huomioimatta kaupankäyntikuluja.

Tuottojen laskeminen muissa valuutoissa vaatii hieman enemmän ynnäilyä. Oletetaan, että ostat osakkeen 100 yhdysvaltain dollarilla (USD) ja EUR/USD-valuuttakurssi on 1,2, eli yksi euro vastaa 1,2 dollaria. Tällöin maksat osakkeesta euroina 83,33. Osake nousee jälleen 10 % ja myyt sen hintaan 110 dollaria. Tällä välin EUR/USD-valuuttakurssi on myös muuttunut ja dollarin vahvistumisen vuoksi EUR/USD kurssi on 1,15. Dollareissa noteeratun osakkeen arvo on siis noussut myös valuuttakurssien muutosten ansiosta. Näin saat sijoituksellesi 10 % tuoton sijasta 15 % tuottoa (110 dollaria / EUR/USD 1,15 = 95,65 euroa). Laskelmassa ei ole huomioitu kaupankäyntikuluja tai valuutanvaihtokuluja.

Muutokset valuuttakursseissa joko nostavat tai laskevat omistamiesi osakkeiden arvoa euroissa. Huomaa, että valuuttakurssit vaihtelevat myös normaalien pörssin aukioloaikojen ulkopuolella.

Valuuttatilit Nordnetissä

Valuuttatilit tarjoavat joustavuutta ulkomaiseen kaupankäyntiin ja mahdollisuuden hallita valuuttariskejä itsellesi sopivimmalla tavalla. Voit avata valuuttatilin Ruotsin, Norjan tai Tanskan kruunuissa sekä Yhdysvaltain ja Kanadan dollareissa. Säästät valuutanvaihtokuluissa, kun sinulla on valuuttatili ja teet valuutanvaihdon itse. Tällöin valuutanvaihtokulu on vain 0,075 %. Jos sinulla ei ole valuuttatiliä, Nordnet tekee valuutanvaihdon automaattisesti ja veloittaa 0,25 % valuutanvaihtokuluna. Lue tarkemmin valuuttatileistä ja valuutanvaihdosta tästä.

Valuuttatilit tarjoavat joustavuutta ulkomaiseen kaupankäyntiin ja mahdollisuuden hallita valuuttariskejä itsellesi sopivimmalla tavalla.

Käy kauppaa ulkomaisilla osakkeilla ympäri maailman

Nordnet.fi-sivustolla voit tehdä kauppaa kaikissa pohjoismaissa pörsseissä sekä Saksassa, USA:ssa ja Kanadassa. Voit hajauttaa salkkuasi näiltä markkinoilta löytyviin tuhansiin eri yhtiöihin ja esimerkiksi sellaisille toimialoille, joita Suomen pörssistä ei löydy. USA:n markkinoilta löytyy myös täysin eri kokoluokan yrityksiä kuin Suomesta, esim. teknologiajätit Apple, Amazon ja Google.

Katso vinkit sijoittamisesta amerikkalaisiin osakkeisiin sekä suosituimmat osakkeet USA:n markkinalta.

Kerro meille, jos sinulla on kysymyksiä liittyen kaupankäyntiin ulkomaisilla osakkeilla!

Lue myös: Hajauttaminen kannattaa – 4 tapaa alentaa salkkusi riskiä

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
8 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
08.11.2018 15:10
Hei! Milloin Nordnet parantaa palveluaan Ranskan, Iso-Britannian ja muiden läntisen Euroopan maiden pörsseillä?
Nimetön
Nimetön
12.11.2018 21:23
On sääli että monille markkinoille pääsee vain ADR:ien kautta. Toivoisin, että vähintään Isoon Britanniaan mutta mielellään myös Brasiliaan, Venäjälle ja Kiinaan pystyisi tekemään suoria osakesijoituksia. Saksa mikä jo on ei kiinnosta liikaa perittävän ennakonpidätyksen ja siitä aiheutuvan jumpan vuoksi. Ei kiinnostaisi Ranskakaan samasta syystä. Mutta Isosta Britanniasta olisi hyvä aloittaa palvelun laajentaminen. Lainoitusasteet isommille yrityksille olisi hyvä olla myöskin sitten.
Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
05.02.2019 16:58
Iso-Britannian pörssistä voi ostaa osakkeita tekemällä puhelintoimeksiannon. Soita meklareillemme numerossa 020 198 5898.
Nimetön
Nimetön
05.02.2019 16:55
“Tämä sinun tulee tietää kaupankäynnistä ulkomaisilla osakkeilla” sisälsi siis ainoastaan puffauksen mahdollisesta (mutta ei todennäköisestä) valuuttakurssihyödystä. Tulin itse lukemaan tietoa kaupankäyntikustannuksista ulkomaisten osakkeiden osalta, mutta ilmeisesti se tieto ei ole Nordnetin mielestä sellaista, mikä asiakkaan pitäisi saada tietää.
Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
05.02.2019 16:59
Kaikki kaupankäyntikustannukset ulkomaisista osakeostoista löytyvät hinnastostamme osoitteesta https://www.nordnet.fi/palvelut-ja-tuotteet/hinnasto.html
Nimetön
Nimetön
05.02.2019 19:39
Eli tämän jutun perusteella ainut sijoittajaan vaikuttava asia on valuuttakurssit? Ja kun ne osaa, niin sitte vaan selaamaan kiinnostavia firmoja. Yrittäkää edes. Siis tehdä asiallinen artikkeli tästä aiheesta (olisi ihan tarpeellinen). Toki tämä on aivan loistava artikkeli, jos tämä on teidän yrityksenne virallinen linja, mitä tulee sijoittajan tietotarpeisiin ulkolaisiin papereihin sijoittamisessa.
Ihmettelen
Ihmettelen
24.09.2019 19:14
Minulla ei toimi norjalaisen osakkeen osto, toimeksianto on poistettu Nordnetin toimesta seuraavana päivänä ilman mitään selitystä vaikka rahaa tilillä on.

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.