Nordnet Blogi

Käy kauppaa USA:n suosituimmilla osakkeilla ilman välityspalkkioita

Kaupankäynti amerikkalaisilla osakkeilla on kasvanut merkittävästi Nordnetin asiakkaiden keskuudessa viime vuosina. Vuonna 2018 Nasdaqissa ja NYSE:ssä (New York Stock Exchange) tehtyjen kauppojen määrä kasvoi jopa 45 % vuoteen 2017 verrattuna.

Vastataksemme paremmin asiakkaidemme lisääntyneeseen kiinnostukseen ja kysyntään käydä aktiivista kauppaa amerikkalaisissa pörsseissä, laajennamme Nordnet Markets -tarjontaamme ja lanseeraamme pörssilistattuja viputuotteita, joiden kohde-etuutena on suosituimpia ja suurimpia USA-osakkeita. Nordnet Markets -tuotteilla käyt kauppaa ilman välityspalkkioita! Tarjous koskee kaikkia yli 100 € kauppoja.

Pörssilistattujen tuotteiden suosio kovassa kasvussa

Kiinnostus pörssilistattuihin tuotteisiin (Exchange Traded Products) on kasvanut Pohjoismaissa viime vuosina ja vuonna 2018 saavutettiin jälleen uusi kaupankäyntiennätys. Yksi syy lisääntyneeseen kiinnostukseen on se, että monet sijoittajat arvostavat mahdollisuutta valita itselle sopiva riskitaso sijoitukselleen. Nordnet Markets -tuotteista löytyy vaihtoehtoja vipukertoimilla X1–X20.

Pörssilistatut tuotteet avaavat oven maailman osakemarkkinoille ja antavat sijoittajille mahdollisuuden käydä kauppaa monenlaisilla omaisuuslajeilla, kuten osakeindekseillä, raaka-aineilla ja suosituilla yksittäisillä osakkeilla, jotka monissa tapauksissa voivat olla kalliita ja/tai kaupankäynnin välityspalkkiot voivat nousta korkeiksi. Esimerkiksi Amazonin osake maksaa yli 1600 dollaria kappaleelta ja kaupankäyntikulut osakekaupassa ovat vähintään 15 euroa per kauppa (+valuutanvaihtokulut). Nordnet Markets -tuotteilla voit sijoittaa Amazonin osakkeeseen n. 10 eurolla ilman välityspalkkioita ja valuutanvaihtokuluja.

Voit tehdä tehdä tuottoa nousevien kurssien lisäksi myös laskeviin kursseihin Bear-sertifikaateilla. Amerikkalaisten osakkeiden shorttaaminen ei ole mahdollista Nordnetillä, mutta Markets-tuotteilla voit tehdä voittoa myös laskeviin kursseihin.

Kaupankäynti amerikkalaisilla osakkeilla

Ensimmäisenä lanseeraamme Bull & Bear -sertifikaatit 12 suositulle amerikkalaiselle osakkeelle. Lähiviikkoina kasvatamme osakevalikoimaa, lisäämme korkeamman vipukertoimen instrumentteja sekä tuomme valikoimaan myös minifutuurit samoille osakkeille.

Voit käydä kauppaa näillä tuotteilla tästä päivästä lähtien:

Pysy ajantasalla Nordnet Markets -valikoimasta seuraamalla uudistettua tuotelistaustamme, jonka avulla löydät entistä helpommin kiinnostavat tuotteet. Puuttuuko luettelosta osake, indeksi tai raaka-aine, jolla haluaisit tehdä kauppaa? Ota yhteyttä Active Trader -yhteyshenkilöömme tai kommentoi tätä blogikirjoitusta.

Näin teet kauppaa sertifikaateilla

Bull- ja Bear-sertifikaatit seuraavat kohde-etuuden (esim. Apple) hintaa tarkasti. Tämän varmistaa sertifikaattien markkinatakaja, joka tarjoaa päivitetyt ja ajantasaiset osto- ja myyntitasot tuotteille. Tuotteilla voi käydä kauppaa klo 10.00–18.25 Suomen aikaa. Ennen USA:n markkinan aukeamista klo 16.30 ne seuraavat ks. yhtiön Euroopan pörsseihin rinnakkaislistattuja osakkeita.

Käydäksesi kauppaa Nordnet Markets -tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle.

Näin luet tuotelistauksia

Katso tuotelistaus täältä. Sertifikaatit on mahdollista suodattaa ja järjestää mm. omaisuusluokan, maan/alueen, kohde-etuuden, vipukertoimen tai näkemyksen (long/short) suhteen. Tuotelistauksen tietoja luet seuraavasti (ks. kuva yllä):

  1. Arvopaperin nimi. Arvopaperin nimi kertoo kaikki sen tärkeimmät ominaisuudet (long vai short, kohde-etuus, vipukerroin, liikkeeseenlaskija). Esim. BEAR Apple X2 NORDNET kertoo instrumentin olevan Nordnet Markets -tuote, joka seuraa Applen osakkeen hinnankehitystä X2 vivulla.
  2. Näkemys. Bull-sertifikaatti nousee kohde-etuuden noustessa ja Bear-sertifikaatti nousee, kun kohde-etuus laskee.
  3. Kohde-etuus. Osake, jota sertifikaatti seuraa.
  4. Vipu. Vipukerroin, minkä suhteessa sertifikaatti seuraa kohde-etuutta. Jos tuotteen vipukerroin on X1, tuotteen prosentuaalinen muutos on sama kuin kohde-etuudella. X3 Bull-sertifikaatti taas nousee 3 %, kun kohde-etuus nousee 1 %.
  5. Spreadi. Sertifikaatin osto- ja myyntitasojen välinen erotus prosentteina.
  6. Osto- ja myyntitasot. Ajankohtaiset tarjoustasot, millä voit ostaa tai myydä sertifikaattia.

Käy kauppaa ilman välityspalkkioita

Nordnet Markets tarjoaa Suomen suosituimmat viputuotteet ja Pohjoismaiden laajimman viputuotevalikoiman. Yli 100 euron kaupoista ei veloiteta lainkaan välityspalkkiota. Tarjous koskee kaikkia Nordnet Markets -tuotteita, joihin kuuluvat sertifikaatit, minifutuurit ja Unlimited turbot. Markets-tuotteet tunnistat NORDNET-sanasta tuotekoodissa. Voit käydä kauppaa Nordnet Markets -tuotteilla seuraavilla markkinoilla:

Riskit ja kulut

Lue lisää viputuotteista täältä ja tutustu myös niihin liittyviin riskeihin ja kuluihin.

Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Vipuvaikutuksella sijoittamiseen liittyy suuri riski koko sijoitetun pääoman menettämisestä.

USA-osakkeiden sertifikaattien kulut muodostuvat päivittäisen vipuvaikutuksen luomasta korkokulusta (keskimäärin 2,5 % vuodessa) ja hallinnointipalkkiosta 0,49 % vuodessa. Tarkat kustannukset löytyvät tuotteen avaintietoesitteestä. Viputuotteet soveltuvat pääosin lyhytaikaiseen kaupankäyntiin tai salkun suojaamiseen.

*Käy kauppaa ilman välityspalkkioita Nordnetin verkkosivuilla, mobiilisovelluksella tai kaupankäyntiohjelmistoilla Infront Web Trader ja Infront Active Trader. Sinulta ei veloiteta välityspalkkiota, kun kaupan arvo ylittää 100 euroa tai 1000 SEK / DKK / NOK.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

17
Jätä kommentti

avatar
uusin vanhin tykätyin
Someton
Vieras
Someton
Otsakkeessa lukee: Käy kauppaa USA:n suosituimmilla osakkeilla ilman välityspalkkioita. Kuitenkin kohteenä näyttäisivät olevan ”sertifikaatit” eikä oikeat, aidot osakkeet. Miksi harhaanjohtavaa markkinointia?
jukkalepikko
Kirjoittaja
jukkalepikko
Kohde-etuutena ovat osakkeet, joiden hintaa sertifikaatit seuraavat. X1 sertifikaatilla on käytännössä sama arvonmuutos kuin osakkeella. Voi toki myös maksaa välityspalkkiot 15 e ja valuutanvaihtokulut, jos haluaa omistaa varsinaista osaketta. Lyhyemmässä kaupassa sertifikaatin osto voi kyllä paljon järkevämpää
Someton
Vieras
Someton
Tottahan tuo on, mitä olet tuohon ylle kirjoittanut, mutta ei ne ”sertifikaatit” anna osakkeenomistajan oikeuksia, esimerkiksi: ”Sertifikaatit eivät maksa osinkoja. Ne rakentuvat osakkeiden päälle tehdyistä johdannaisista, joten sijoittaja ei omista kohde-etuutena olevan yhtiön osakkeita.” Toisaalta ainahan kannattaa miettiä vauhtoehtoja sijoittaessansa, kuten säästänkö hinnassa 15 € ja samalla menetän osinkoja 300$, jotka omistamalla saisi ennen veroja.
jukkalepikko
Kirjoittaja
jukkalepikko
Sertifikaattien arvo osinkokorjataan, eli osinkoja ei menetä sertifikaateilla.
Someton
Vieras
Someton
Ei tuo otsikointi näytä olevan pelkkä yksittäinen huti, sillä Nordnetin aamukirje 21.3.2019 mainostaa ihan samalla harhaanjohtavalla tavalla: ”Kaupat ilman välityspalkkioita. Indeksit, osakkeet ja raaka-aineet – yli 100 euron kauppoihin välityspalkkiot 0 €. Nordnet Markets -tuotteet”
keepItSimple
Vieras
keepItSimple
Mikä on Nordnetin ansaintalogiikka näissä tuotteissa? Voivatko osto- ja myyntilaidat kadota koska tahansa palveluntarjoajan niin halutessaan tai ”tarpeelliseksi” nähdessään?
hubs
Vieras
hubs
Kuten Someton jo tuossa kommentoi, otsikko on harhaanjohtava. Mutta milloin nähtäisiin vastaava otsikko, jossa lukee ”sijoita USA:n suosituimpiin osakkeisiin ilman välityspalkkioita”? Tai edes ”edullisilla välityspalkkioilla”? (pysyvästi, eikä jotain naurettavia päivän mainoskampanjoita)
Rasmus
Vieras
Rasmus
Se fiilis, kun ehdit innostumaan, että suosituimmat USA-osakkeet todella olisikin ilman välityspalkkiota ja lopulta joudut pettymään, ettei puhe ollutkaan suorista osakeostoista.
Amazon antti
Vieras
Amazon antti
Juuri näin. Pettymys.
Jep Jep
Vieras
Jep Jep
Kuten Hubs tuossa jo kommentoi, milloinko Nordnet aikoo oikeesti tarjota ”osinkosijoittajalle” edulliset/kohtuulliset välityskulut piensijoittajille USA:n (ja Kanadan) osakemarkinoille? Piensijoittaja tarkoittaa että laittaa 100-1000 EUR per osakekauppa (mun mielestäni). Suomessa me ollaan hyvin eriarvoisessa asemassa verrattuna Ruotsin Nordnet-asiakkaisiin. Jos haluan laittaa rahani lottoon pelaan sitä Veikkauksen kautta, ei näillä sertifikaateilla 🙂
Vesku
Vieras
Vesku
PRIIPS-dokumentissa on mainittu suositeltu sijoitusaika 1 päivä ja kertaluonteiset kulut 1,02 %. Voisiko Nordnet avata tätä vähän enemmän? Muuten tulee vähän omituinen olo, kun mainosteksti on epäselvä ja kulut ja sijoitusaika unohtuu kertoa markkinoinnissa.
M s
Vieras
M s
Teidän kyllä pitäisi muuttaa otsikkoa. Otsikko johtaa ihan harhaan. Harmi vaan kun ette oikeasti osakkeille anna vastaavaa tarjousta tai tarkasta muutenkin hintoja.
Someton
Vieras
Someton
Olisihan se otsakkeen muuttaminen ylläolevien kommenttien jälkeen hiukan outoa, melkeinpä arveluttavaa ”viherpesua” 🙂
Pentti
Vieras
Pentti
Olipas harhaanjohtava otsikko
Ceccerouge
Vieras
Ceccerouge
Ja ääni alhaisimmille kuluille täältäkin. Ehdin jo innostua harhaanjohtavasta otsikosta.

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.