Nordnet Blogi

Kulta on siirtynyt uuteen nousutrendiin?

Jalometalleja ja erityisesti kultaa on perinteisesti pidetty turvasatamana epävarmoina aikoina. Käynnissä olevan Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan kärjistyminen, matalat korot ja keskuspankkien rahan printtaaminen ovat tärkeimpiä syitä, jotka ovat lisänneet kullan houkuttelevuutta sijoituskohteena.

Kullan hinta on noussut tänä vuonna jo yli 20 prosenttia ja maksaa nyt yli 1500 dollaria unssilta. Vahva kehitys on myös myötävaikuttanut säästäjien kiinnostuksen lisääntymiseen kultainvestointeja kohtaan. Teknisessä mielessä kullan hinta liikkui pitkään sivuttaistrendissä, mutta kesäkuussa se rikkoi tärkeän 1400 dollarin rajan, jota voidaan pitää merkkinä sen siirtymisestä pidemmän aikavälin nousutrendiin.

”Lyhyellä aikavälillä Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota on kirittänyt kullan hinnan nousua. Kiinnostus kultaa kohtaan on ollut kasvussa jo kauan, koska monet uskovat, että matalat korot ja jatkuva keskuspankkien elvytys yhdessä geopoliittisten epävarmuuksien kanssa tulevat hyödyttämään kultaa jatkossakin”, kommentoi Gold Newsletterin toimittaja Brian Lundin Marketwatch-uutissivustolla.

Kullan hinta 2009–2019

Asiakkaidemme suosituimmat kultasijoitukset

Kullan hinnan nousu näkyy selvästi myös Nordnetin kaupankäyntitilastoissa. Usean kullan tuotantoon keskittyneen yrityksen omistajamäärät ovat kasvaneet huomattavasti.

Suosituimmat kultatuottajien osakkeet

NimiMaaMarkkina-arvoTuotto vuoden alusta
Barrick GoldKanada43 mrd. CAD+ 34,56 %
Agnico Eagle Mines Kanada 18 mrd. CAD+ 43,74 %
Kirkland Lake Gold Kanada 13 mrd. CAD+70,20 %
Kinross Gold Kanada 8 mrd. CAD+42,05 %

Omistetuimmat ulkomaiset kultatuottajat Nordnetin asiakkaiden keskuudessa 19.8.2019

Yksittäisten osakkeiden ohella kultaan voi sijoittaa myös ostamalla pörssilistattuja ETF-rahastoja, jotka seuraavat koko toimialan (kullantuottajat) tai itse raaka-aineen, kullan hinnan kehitystä. Tässä kategoriassa sijoittajien kiinnostuksen on herättänyt ETF nimeltään ETF Physical Swiss Gold. Tämä ETF seuraa kullan kehitystä ja omistaa myös sijoituksia vastaavan fyysisen kullan. Fyysinen kulta on talletettuna holvissa, mikä tarjoaa paremman suojan sinulle sijoittajana. Tämän ETF:n omistajien lukumäärä on peräti viisinkertaistunut vuodenvaihteesta.

Suosituimmat kulta-ETF:t

NimiSijoituskohde
ETFS Physical Swiss Gold Fyysinen kulta
ETFS Physical Gold Fyysinen kulta

Omistetuimmat kulta-ETF:t Nordnetin asiakkaiden keskuudessa 19.8.2019

Hyödynnä kurssiheilunta molempiin suuntiin

Kulta-optimisteja on paljon, mutta jotkut ovat myös skeptisiä sen suhteen, että vahva nousutrendi jatkuisi. Pörssilistatuilla Nordnet Markets -tuotteilla sinulla on mahdollisuus tehdä voittoa myös laskeviin kursseihin. Markets-tuotteilla saat myös vipua sijoituksellesi X1–X35. Välityspalkkiot kaikissa Nordnet Markets -tuotteissa ovat 0 € (yli 100 € kaupat).

Katso Bull & Bear- sertifikaatit sekä minifutuurit ja Unlimited turbot, jotka seuraavat kullan hintaa.

Katso myös #rahapodi 170: Sijoittaisinko kultaan

Mitä mieltä olet kullan hinnan kehityksestä? Ja miten hyödynnät näkemyksesi pörssissä? Jätä kommentti alle!

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Nordnet Markets -tuotteet eivät sovi kaikille sijoittajille. Kyseiset tuotteet ovat monimutkaisia ja vaativat sijoittajalta selkeän ymmärryksen kohde-etuuksina olevista markkinoista sekä tuotekohtaisista ehdoista ja ominaisuuksista. Käydäksesi kauppaa Nordnet Markets -tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Jätä kommentti

avatar

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.