Nordnet Blogi

Läpinäkyvää pankkitoimintaa: Näin me tienaamme rahoillasi

Tapaamme kehuskella sillä, että meillä ei ole kiinteitä kuluja tileille ja salkuille, ja että tarjoamme Superrahastojen kaltaisia täysin kuluttomia tuotteita. Tämä on tietysti totta, mutta tienaamme rahaa muilla keinoilla. Päätin kertoa, miten ansaitsemme rahaa.

Ansaitsemme tuloja pääasiassa neljällä eri tavalla.

1. Välityspalkkiot kaupankäynnistä

Noin 30 % kokonaistuloistamme tulee osakkeiden, johdannaisten tai muiden arvopapereiden välityspalkkioista. Välityspalkkion määrä riippuu muun muassa kaupan koosta ja perimme yleensä minimimaksun. Yksityiskohdat välityspalkkioista voit katsoa hinnastosta.

2. Rahastoyhtiöiden palkkiot

Saamme rahaa myös siitä, kun asiakkaamme säästävät rahastoihin. Rahastoyhtiöt maksavat osan rahaston hallinnointipalkkiosta meille palkkiona rahaston jakelusta sekä asiakaspalvelusta ja hallinnoinnista. Palkkio on yleensä 40–50 % rahaston hallinnointipalkkiosta. Noin 10 % Nordnetin kokonaistuloista tulee rahastosäästämisestä.

3. Talletukset

Olet ehkä kuullut käsitteen korkokate. Korkokatteella tarkoitetaan pankkiin talletetun rahan lainauksesta tai sijoittamisesta saatua tuottoa. Nordnetiin on talletettu lähes 20 miljardia Ruotsin kruunua.  Nordnet on lainannut noin 5–6 miljardia niistä asiakkaille eteenpäin. Saamme näille rahoille korkotuottoa.

Loput talletuksista sijoitetaan obligaatioihin. Niistä saatu tuotto lasketaan myös mukaan korkokatteeseen, joka vastaa yhteensä noin 50 % Nordnetin tuloista.

4. Palveluiden ja valuutanvaihdon palkkiot

Jäljelle jäävät 10 % Nordnetin tuloista koostuvat eri palvelujemme palkkioista. Tämä sisältää esimerkiksi kaupankäyntisovellusten ja analyysi- ja uutispalveluiden maksut, sekä valuutanvaihtopalkkiot, kun asiakkaat käyvät kauppaa eri valuutassa noteeratuilla arvopapereilla. Lisäpalveluiden hinnat näet hinnastosta. Valuutanvaihdosta saamme 0,075 % tai 0,25 % riippuen siitä tekeekö asiakas valuuttakaupan itse vai teemmekö me sen automaattisesti.

Tässä tiivistettynä, miten tienaamme rahaa Nordnetissä. Jos sinulla on kysymyksiä, jätä kommentti.

Jacob Kaplan
/Chief Financial Officer, Nordnet

Lue myös kaksi ensimmäistä Läpinäkyvää-blogin kirjoitusta:

Nyt siirrämme verhot sivuun ja avaamme ikkunat, Håkan Nyberg, toimitusjohtaja.

Lähes kaikki haluavat pankkien toimivan läpinäkyvästi, Niklas Odenwall, Suomen maajohtaja.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

26
Jätä kommentti

avatar
uusin vanhin tykätyin
Nimetön
Nimetön
Paljonko Nordnet tekee voittoa vuodessa per asiakas?
Nimetön
Nimetön
Tämän voi laskea suoraan nordnetab.com-sivun alaosan tiedoista. 1-9/2014 lukujen mukaan tulos on noin 573 SEK per aktiivinen asiakas. /Nordnet Niklas
Nimetön
Nimetön
Milloin nordnet listautuu pörssiin ja järjestää suunnatun annin asiakkaileen.
Nimetön
Nimetön
Nimetön
Nimetön
Nordnet AB listattiin Tukholman pörssiin vuonna 2000. Kurssihistoria löytyy täältä: https://www.nordnet.fi/mux/web/marknaden/aktiehemsidan/index.html?identifier=4872&marketid=11 /Nordnet Sara
Nimetön
Nimetön
Hintojen alennusta odotetaan kunnes asiakkaita on jo siirtynyt tarpeeksi Lynxille? Vai onko muutos jo tulossa
Nimetön
Nimetön
Hintojen tarkistusta odotellaan itsekin. Muutoin tie vie Ilvekselle tai IB:lle…
Nimetön
Nimetön
Olemme huomanneet kansainvälisen sijoittamisen suosion kasvaneen. Osittain siksi laskimme reilusti USA-kaupankäynnin välityspalkkioita lokakuussa ja tarjous on voimassa vuoden loppuun saakka. Luultavasti tarkistamme ulkomaankaupankäynnin hintoja tulevaisuudessa. /Nordnet Niklas
Nimetön
Nimetön
Tulevaisuudessa? Eli nyt pian (tammi-helmi?) vai joskus paljon myöhemmin? 33% lasku ei ole mielestäni reilusti, kun kilpailija tarjoaa tuosta vielä reilu 50% halvemmalla. Miksei muitakin markkinoita laskettu vielä samalla?
Nimetön
Nimetön
Suomessa hinnoittelusta vastaavat henkilöt ovat kaikki sitä mieltä, että kansainvälistä hinnoittelua tulee tarkastaa alkuvuodesta. Mitään päätöstä ei ole vielä tehty. USA:n markkina valittiin kampanjaan koska se on suosituin asiakkaiden keskuudessa. /Nordnet Niklas
Nimetön
Nimetön
Minimi hinnat pitäisi saada alas. Ärsyttävää, että ihan sama millä tasolla olet, minimihinta aina sama ulkomaisessa kaupassa! Itse sijoitan kuukausittain ulkomaisiin osakkeisiin ja kaupankäyntikulut on vuodessa keskimäärin 0.55% sijoitetusta summasa ilman valuutanvaihtokuluja. Kallista!
Nimetön
Nimetön
Hei, Olisi edelleenkin erittäin mukava saada tietää miksi juuri Suomessa Nordnet on selkeästi kalliimpi kuin Ruotsissa, Norjassa ja Tankassa? P.S. Mini-tili takaisin tai Avanza alkaa jo houkutella huomattavasti halvemmilla hinnoilla. He veloittavat min. 1e, 1SEK, 1DKK tai 1 NOK per toimeksianto. Tuohon on Nordnetilla matkaa.
Nimetön
Nimetön
Nimetön
Nimetön
Hinnoittelumme on maakohtaista. Siihen vaikuttaa muun muassa kustannukset, välityspalvelujen yleinen hintataso ja kilpailutilanne. Esimerkiksi Ruotsissa välityspalvelujen yleiset hinnat ovat huomattavasti alhaisemmat kuin Suomessa, ja tämä vaikuttaa myös Nordnetin hintoihin Ruotsissa. /Nordnet Niklas
Nimetön
Nimetön
Omistaako Nordnet yhtiönä osakkeita, rahastoja tai muita arvopapereita? Käykö Nordnet aktiivisesti kauppaa pörssissä omistamillaan arvopapereilla? Jos käy, niin miten on varmistettu ettei kaupankäynnissä tule eturistiriitoja asiakkaiden ja Nordnetin arvopapereiden välillä?
Nimetön
Nimetön
Emme käy omaan lukuumme aktiivisesti osake- ja rahastokauppaa, eli eturistiriitaa ei synny. /Nordnet Niklas
Nimetön
Nimetön
Voisiko hallintarekisterilaki tuoda säästöjä selvitysmaksuihin ja asiakkaiden maksamiin komissioihin kohdallanne, jos laki vapauttaisi Euroclearin monopolitoiminnan kilpailulle, kuten on esitetty?
Nimetön
Nimetön
Uskomme, että kilpailun lisääntyminen johtaa yleisen hintatason laskuun, mikä on tietysti asiakkaiden kannalta hyvä asia. /Nordnet Niklas
Nimetön
Nimetön
Tämä on mieluinen tieto.
Nimetön
Nimetön
Onko Nordnetillä jo suunnitelmia suurimpien palkkioluokkien kohtuullisestamisesta, kun Lynx saapui kilpailemaan? Aktiivisimpien palkkiotasot ovat mielestäni varsin kohtuullisia, mutta tavallinen piensäästäjä maksaa liikaa varsinkin ulkomaan kaupankäynnistä. Mielestäni maksimihinta tulisi olla tuo nykyinen kympin kampanjahinta ja myös pitkäaikaisesta, uskollisesta asiakkuudesta tulisi ansaita porras tai kaksi.
Nimetön
Nimetön
Olemme sitä mieltä, että kansainvälistä hinnoittelua tulee tarkastaa alkuvuodesta, mutta mitään päätöstä ei ole vielä tehty. /Nordnet Niklas
Nimetön
Nimetön
Mielenkiintoinen artikkeli. Kyllä tällaisia mieluummin lukee kuin normaalia mainontaa. Tämä Nordnetblogi on muutenkin sellainen, että Nordnet on sen myötä tullut itselleni paljon läheisemmäksi. Kiva lueskella kirjoituksia välillä, ajatuksia herättävää keskustelua.
Nimetön
Nimetön
Kiva kuulla, että tykkäät Nordnet Blogin jutuista. Läpinäkyvää-blogin alla valoitamme jatkossakin toimintaamme. /Nordnet Niklas
Nimetön
Nimetön
Kiitos ! On reilua ja mielenkiintoista, kun näytetään miten pankki toimii. Mutta superrahasto mitä hyödytte siitä.
Nimetön
Nimetön
Kiitos tästä kommentista, voisimmekin kirjoittaa Superrahastoista oman blogikirjoituksen. Superrahastojen hyödymme siten, että saamme uusia asiakkaita, jotka toivottavasti jossakin vaiheessa asiakkuutta sijoittavan myös muihin tuotteisiin. /Nordnet Niina
Nimetön
Nimetön
This info is the cat’s pajaams!

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.