Nordnet Blogi

Löydä sijoitusideoita kurkistamalla yli 250 000 sijoittajan salkkuun

Noin viisi vuotta sitten Nordnet osti Sharevillen – yhtiön, jonka missiona on auttaa sijoittajia löytämään hyviä sijoitusideoita toisiltaan ja suoraan toistensa salkuista. Viimeisten vuosien aikana Sharevillestä on tullut menestys: sitä käyttää kirjoitushetkellä jo yli 250 000 pohjoismaista sijoittajaa.

Sharevillen käyttäminen on helppoa ja maksutonta. Ideana on, että kun jaat palveluun salkkusi, muut palvelun käyttäjät näkevät omistuksesi ja kauppasi prosentuaalisina, mutta eivät euromääräisinä. Vastaavasti voit seurata muita sijoittajia ja nähdä heidän kauppansa reaaliaikaisesti sekä keskustella heidän kanssaan eri aiheille pyhitetyissä keskusteluryhmissä. Jos palvelu ei ole vielä tuttu, niin seuraavassa käymme läpi muutaman Sharevillen suosituimman ominaisuuden.

Vertaa salkkusi tuottoa muihin Shareville-salkkuihin

Shareville luokittelee kunkin palveluun jaetun salkun 1–3 tähdellä. Tähtiluokitus perustuu käyttäjän salkun riskikorjattuun tuottoon verrattuna muihin Sharevillessä jaettuihin salkkuihin (ns. Sharpen luku).

⭐️⭐️⭐️ Kolme tähteä omaavien käyttäjien salkun riskikorjattu tuotto on Sharevillessä jaetuista salkuista parhaan 10 %:n joukossa.

⭐️⭐️ Kaksi tähteä omaavien käyttäjien salkun riskikorjattu tuotto on Sharevillessä jaetuista salkuista parhaan 50 %:n joukossa.

⭐️ Yhden tähden omaavien käyttäjien salkun historiallinen tuotto on positiivinen.

Löydä taitavimmat sijoittajat ja seuraa heitä

Kun klikkaat palvelun ylämenusta ”Jäsenet” ja sitten ”Top-jäsenet”, niin pääset listaukseen, johon voit suodattaa haluamillasi kriteereillä hyvin menestyneitä sijoittajia Sharevillessä. Kriteerit ovat aktiivisuus, omistusten määrä, maa ja tuoton osalta tarkasteltava aikaperiodi:

Sharevilleen on hiljattain lisätty myös toiminto, jolla voit hakea palvelusta itseäsi kiinnostavia salkkuja tietyin kriteerein. Löydät toiminnon kohdasta Salkkuhakutoiminto. Voit hakea esimerkiksi salkkuja, joista löytyy Nokiaa ja jättää pois hausta ne, joista löytyy myös Ericssonia. Voit rajata hakua myös mm. tähtiluokituksen, omistusten tai kuukausittaisten kauppojen määrän suhteen.

Liity keskusteluun

Sharevillessä voit seurata sijoittajien keskustelua muutamalla eri tavalla:

  1. Voit seurata omaa uutisvirtaasi, josta näet, mitä seuraamasi sijoittajat tekevät tai keskustelevat, mitä seuraamistasi osakkeista/rahastoista keskustellaan ja mitä seuraamissasi ryhmissä tapahtuu.
  2. Voit seurata Tapahtumat-välilehteä, josta näet uusimmat tapahtumat Sharevillessä riippumatta siitä, ketä/mitä itse seuraat. Voit itse valita, haluatko nähdä näkymässä vain suomalaisjäsenten toimintaa vai myös pohjoismaisia sijoittajia.
  3. Voit seurata keskustelua tietyn aihepiirin asioista avoimissa tai suljetuissa keskusteluryhmissä.

Tässä kirjoitushetken (28.6.2018) suosituimmat keskusteluryhmät suomalaisjäsenten keskuudessa:

Katso mallia top-sijoittajien sijoituksista

Shareville Relax on osio, jossa voit tutustua siihen, miten Sharevillen parhaasta tuotosta nauttiva kymmenys toimii. Osion välilehdiltä näet, mitä paras kymmenys keskimäärin omistaa, mitä he ovat viimeisen kuukauden aikana ostaneet ja mitä he ovat myyneet. Voit tarkastella listoja maakohtaisesti (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja) tai kaikkien pohjoismaisten top-jäsenten sijoituksia yhteen niputettuna.

Bonusvinkki: kommentoi kauppojasi ja ansaitse profiiliisi ”höyhenmerkki”

Kun teet osake- tai rahastokaupan Sharevillen kautta, saat mahdollisuuden kommentoida kauppaasi:

Kun olet kommentoinut kauppojasi Sharevillessä, ansaitset salkkusi oikeaan yläkulmaan pienen ”Kommentoi kauppojaan” -höyhenmerkin:

Kauppojen kommentointi herättää usein myös keskustelua Sharevillessä, joten voit näin saada ostosi tai myyntisi järkevyydestä mielipiteitä myös muilta sijoittajilta. Huomioi, että Sharevillen kautta tehdyistä kaupoista peritään välityspalkkio normaalin hinnastomme mukaisesti.

Jos haluat syventyä lisää Sharevilleen ja sen käyttäjiin, kannattaa tutustua Nordnet Blogin Shareville-käyttäjähaastatteluihin. Sharevilleen pääset kirjautumaan Nordnet-tunnuksillasi osoitteessa Shareville.fi.

Onnea sijoituksiin!

Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

2
Jätä kommentti

avatar
uusin vanhin tykätyin
jeppo
Vieras
jeppo
Shareville on itselleni pelkkä hupipalsta. Sieltä ei opi yhtikäs mitään, kun suurin osa kommenteista on luokkaa: ”tuut tuut!” (Nordea).

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.