Nordnet Blogi

Näin Nordnet vaikuttaa ympäristöön

Yksi vähemmän tunnetuista toimintamme osa-alueista on yritysvastuuohjelma nimeltä Citizenship. Tämän ohjelman puitteissa pyrimme vastuulliseen toimintaan ja luomaan pitkällä tähtäimellä lisäarvoa osakkeenomistajille vaikuttamalla positiivisesti yhteiskuntaan, työntekijöihin ja asiakkaisiin samalla kun minimoimme negatiivista vaikutustamme ympäristöön. Kaikilla työntekijöillämme on mahdollisuus vaikuttaa ehdottamalla Citizenship-projekteja. Kerromme tarkemmin yksittäisistä projekteista myöhemmin.

Tänään haluan kuitenkin kertoa teille ympäristövaikutuksistamme.

Luvuissa piilee totuus

Vuoden 2014 Citizenship-raportin mukaan toimintamme tuotti 322 tonnia hiilidioksidia, joka on 2 tonnia vähemmän kuin vuonna 2013. Tänä aikana asiakkaiden ja työntekijöiden määrä on kuitenkin kasvanut. Suurin osa päästöistä syntyy serverihuoneiden energiankulutuksesta. Työntekijöiden työmatkaliikenne tuottaa myös ison osan päätöistä. Tältä jakauma näyttää:

Mistä päästöt syntyvät

 

Sähkö, lämmitys ja jäähdytys

Laskelma siitä, että sähkönkulutus luo 100 grammaa hiilidioksidipäästöjä per kilowattitunti, perustuu Svensk Energin laskemaan pohjoismaiseen keskiarvoon. Vuonna 2014 kulutimme yhteensä 1,8 GWh, mutta emme ole ottaneet raportissa huomioon onko sähkö uusiutuvista energianlähteistä vai ei, joten sähkönkulutuksesta syntyvien päästöjen määrän kehitys ei ole täysin luotettava.

Työntekijöiden työmatkaliikenne ja liikematkailu

Kysyimme kaikilta työntekijöiltämme, miten he liikkuvat töihin. Kuinka usein he käyttävät autoa, bussia, junaa, skootteria tai moottoripyörää?  Minkälaista polttoainetta he käyttävät? Kuinka pitkä työmatka on? Vastauksiin perustuen laskimme, kuinka paljon hiilidioksidipäästöjä työmatkaliikenne tuotti. Vuonna 2014 työmatkaliikenne aiheutti 42 % kaikista kuluista, eli noin 135 tonnia hiilidioksidipäästöjä. Haluamme pienentää tätä lukua tulevina vuosina. Meidän täytyy löytää tapoja rohkaista työntekijöitä käyttämään ympäristöystävällisempiä keinoja taittaa työmatkansa.

Luvut liikematkailun päästöistä olemme laskeneet työntekijöiden omien työmatkakertomusten perusteella sekä matkatoimistomme kautta saamistamme lentojen tiedoista. Lennot aiheuttavat melko ison hiilidioksidijalanjäljen, mutta liikematkailu on tärkeä osa tehokuuttamme ja yhteistyötämme. Teemme kuitenkin yhdessä töitä neljän maan välillä (Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska) kaikkien keskeisimpien toimintojen sijaitessa Tukholmassa. Vaikka sähköposti, videoneuvottelut ja puhelut toimivat hyvin päivittäisessä yhteydenpidossa, vaatii työmme myös säännöllisiä tapaamisia kasvotusten.

Näin kompensoimme päästöjämme

Hyvitämme kaikki hiilidioksidipäästömme ArBolivia-projektin kautta, jossa istutamme päästöjä vastaavan määrän uusia puita yhteistyössä pientilallisten kanssa Boliviaan.

Viimeisimmän Citizenship-raportoinnin yhteydessä kartoitimme, kuinka vaikutamme ympäristöön ja millaisia muutoksia haluaisimme nähdä ensi vuoden aikana.

Toimintasuunnitelmamme hiilijalanjäljen pienentämiseen:

  • Pienennämme työmatkaliikenteen päästöjä
  • Tarkennamme, minkä tyyppistä sähköä käytämme
  • Innostamme asiakkaita tutustumaan kestävän kehityksen rahastoihin ja yrityksiin

Tällä hetkellä kasvumme on tasaista sekä asiakkaiden että työntekijöiden määrän osalta. Tästä huolimatta odotamme kykenevämme pienentämään päästöjä vuoden 2015 aikana.

 

Emelie Ahlin Andersson

/ Nordnet Corporate Communications

 

 

Lue myös muut Läpinäkyvää-blogin kirjoitukset.

Neljä askelta kohti tasa-arvoa, Håkan Nyberg, toimitusjohtaja, Nordnet

Mihin rahat hupenevat? Jacob Kaplan, Chief Financial Officer, Nordnet

 

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

2
Jätä kommentti

avatar
uusin vanhin tykätyin
Nimetön
Nimetön
Eli jos kaikki työntekijät muuttaisivat asumaan konttorin viereen, Nordnet olisi jollain lailla ”parempi” yritys? … jos meikäläisen pomo alkaisi hengittää niskaan sen suhteen, missä asun ja millä kuljen työmatkani, sillä olisi varsin suuri vaikutus työssäviihtymiseeni – eikä suinkaan positiivinen. Mutta toki ei-sopivien työntekijöiden vaihtaessa maisemaa, Nordnet voi jatkossa palkata (vain) sellaisia työntekijöitä, jotka suostuvat asumaan kävelymatkan päässä konttorista. Ja maailma pelastuu… (ja tietysti niiden uusien työntekijöiden pitää olla naisia, tai vähintäänkin sellaisia tossun alle mahtuvia miehiä jotka eivät harmistu siitä että firman johtoryhmän naiset saa enemmän palkkaa kuin miehet)
Nimetön
Nimetön
Toivottavasti Nordnet käyttää vain PEFC-sertifioitua paperia!

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.