Nordnet Blogi

Näin sijoituskirjailija käyttää Sharevilleä

Sharevillessä on pian jo yli 30 000 pohjoismaista käyttäjää. Sharevilleä on käsitelty runsaasti myös muun muassa suomalaisessa sijoitusalan blogosfäärissä ja sijoitusverkoston jäsenillä on ollut toinen toistaan hienompia ideoita Sharevillen kehittämiseksi ja parantamiseksi. Tavoitteemme on tehdä yhdessä käyttäjien kanssa Sharevillestä Pohjoismaiden paras sijoitusverkosto.

Vaurastu kuin Warren Buffet -kirjan kirjoittaja ja Sharevillen aktiivikäyttäjä Mika Hyttinen (nimimerkki ”MikaHyttinen” Sharevillessä) kävi tapaamassa Nordnet Suomen myynti- ja markkinointijohtaja Suvia ja minua noin kuukausi sitten. Kerroin Mikalle hieman Sharevillen tulevaisuuden suuntaviivoista ja ajattelin saavamme palaveriin hieman säpinää ja yhdessä tekemisen tuntua Lego-palikoilla. Jokainen meistä rakensi oman näkemyksensä tulevaisuuden sijoitusverkostosta ja yllättäen lopputulos oli kaikilla hyvin samanlainen. Jaoimme tarinamme ihanteellisesta sijoitusverkostosta ja keskustelimme malliemme erityispiirteistä.

Mikan ja Suvin Lego-mallinnukset tuottivat lyhyessä ajassa kolme hyvää palvelukonseptia Sharevillen jatkokehittämiseksi. Lisäksi pääsimme malliemme avulla keskustelemaan hieman syvällisemmistä kysymyksistä, joista hyvin harvoin saa koppia vain keskustelemalla.

Voit lukea alta haastattelun, jossa Mika kertoo omia kokemuksiaan Sharevillestä.

Thomas Brand
Local Business Developer
Nordnet Suomi

”Nordnetin yhteisöpalvelu Shareville on erittäin mielenkiintoinen uutuus. Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että sijoittajan osakesalkun koostumus kertoo omistajastaan enemmän kuin tuhat sanaa. Osakesalkun koostumus ei toki kerro suoraan omistajansa sukupuolta, koulutusta, ikää tai asuinpaikkaa, mutta se antaa osviittaa etenkin riskinostosta.

Osalle sijoittajista hajauttaminen on kaikki kaikessa, mutta joidenkin salkut ovat hyvinkin keskittyneitä muutamiin bisneksiin. Toisilla on salkussa vain kotimaisia osakkeita, mutta monella on myös ulkomaisia osakeriskejä. Näiden lisäksi Sharevillen jäsenistöstä erottautuvat osinkosijoittajat ja arvo-osakkeiden omistajat.

Oman näkemykseni mukaan ei ole olemassa vain yhtä oikeaa tapaa osakesijoittamiseen. Useallakin eri strategialla on mahdollista vaurastua, mutta silti tutkimusten mukaan sijoittajien tuottojen keskiarvo on jäänyt pörssin keskituottoa alhaisemmaksi.

Shareville tarjoaa helpon mahdollisuuden muiden sijoittajien kauppojen seuraamiseen. Itseäni kiinnostaa paitsi menestyneiden sijoittajien tekemisten seuraaminen, niin myös omien ja muiden epäonnistumisten analysointi. Kukaan ei ole virheetön, mutta kaikkia riskejä ei kannata kokeilla omalla rahalla. Todellisten salkkujen näkeminen tuo lisäulottuvuuden keskusteluun. Keskustelu ei ole vain ”sekopäistä” huutelua, kun näkee myös keskustelijoiden omistukset.

Päätin esiintyä Sharevillessä oikealla nimelläni, sillä haluan edistää pitkäjänteisen osakesijoittamisen yleistymistä. Valtavirrasta poikkeavien mielipiteiden perusteleminen Sharevillessä perusteellisesti ei oikein onnistu muutoin. Omalla nimellä toimiessani voin viita kirjani sisältöön.”

– Mika Hyttinen

Mika Hyttisen Vaurastu kuin Warren Buffett on saatavilla Talentumshopista.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Comment
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
19.12.2014 08:05
Ajattelin ensin tuon olevan vain turha some-kikkare, mutta ihan mielenkiintoista on ollut seurailla muiden salkkuja ja kerätä ideoita uusiin sijoituksiin. Hyviä veivejä! https://www.shareville.fi/#/profiles/biini/portfolios/14291/positions

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.