Nordnet Blogi

Kysy mitä vain osakestrategi Jukka Oksaharjulta

Päivämäärä: 30.08.2018 Aika: 17:00 - 18:00
 • Avatar Nimetön

  Olen töissäkäyvä opiskelija, suora osakesijoittaminen kiinnostaisi, mutta merkittävää varallisuutta minulla ei vielä ole. Kannattaisiko tässä markkinatilanteessa kerätä käteiskassaa mahdollista romahdusta varten vai aloittaisinko jo sijoittamisen muutamilla osakkeilla? Indeksisijoittamista jo teen.

 • Avatar Nimetön

  nyt alko kuulumaan

 • Avatar Nimetön

  Monet osakeindeksirahastot seuraavat indeksiä, jossa on lähinnä suurimpia yrityksiä tietyllä toimialalla ja/tai alueella. Tällöin indeksirahastot nostavat suurimpien yritysten arvostusta ”ansiotta” ja puhaltavat osaltaan kuplaa. Mistä siis löytyvät indeksit ja indeksirahastot, joissa on sokean apinan valitsemat osakkeet eli tilastollisesti parempi hajautus?

 • Avatar Nimetön

  Terve, kysymykseni koskee kansainvälistä makrotaloutta. Niinsanottu Buffetin indikaattori, eli USAn osakkeiden kokonaismarkkina-arvon suhde USAn BKT:n on samalla tasolla kuin IT kuplan huipulla (148%ssa). Historiallisten valuaatioiden perusteella jos 115% on huomattavasti yliarvostettu. (lähde https://www.gurufocus.com/stock-market-valuations.php ) Tietysti matalat korot, luovat nousupainetta osakkeille, mutta voiko näin suuri nousu enää olla muutakuin kupla-ainesta?Useiden valtioiden valtionvelat ovat myös historiallisen korkealla. Euroopan vakaus- ja kasvusopimuksen mukaan jäsenmaan valtionvelan tulisi olla alle 60% BKT:sta. Italian valtionvelka on kuitenkin jo 140% BKTsta. Myös vielä huolestuttavammin USAn valtionvelka on yli 100% BKTstä. Velat eivät koskaan ole olleet näin korkeilla tasoilla. Nyt matalien korkojen aikana, tämä ei ole vaarallista, mutta jos korot valtionveloille nousevat, eivätkö korkean velan maat ole pinteessä? Jos tällä korkotasolla velanottoa ei pystytä pysäyttämään niin mitens sitten kun korot nousevat? Eikö synny noidankehä, joka pakottaa nostamaan enemmän ja enemmän lainaa, kunnes maat ovat maksukyvyttömiä? Mitkä mekanismit aiheuttavat korkojen nousupaineita? Voiko FED/EKP pitää korot matalana ikuisesti? Millä perusteella tilanne on kestävällä pohjalla?Edellinen pörssimarkkinoiden huomattava romahdus oli finanssikriisissä noin 10v sitten. Jostain syystä historiallisesti romahdus on tapahtunut noin 8v välein. Voisiko näillä perusteilla jo alkaa miettiä (rahapodissa Martin Paasin lähes mahdottomaksi tituleeraamaa) markkinoiden ajoittamista ja alkaa myymään osakkeita?

 • Avatar Nimetön

  Laatu-Guru kirjassa Helsingin pörssin laadukkaimpien osinkokohteiden seulontaa varten käytetty osinkotuotto ja osingon laadun instrumenttina käytetty ROE. Sinun blogikirjoituksessa 13 elokuuta 2018 samaa seulontaa varten käytit ROIC ROE:n sijaan. Miksi muutit osingon laadun mittari ROE:sta ROIC:iin? Kumpi sinun mielestä toimii parempana mittarina?

 • Avatar Nimetön

  Mitä osakkeita Jukalla salkussa juuri nyt?

 • Avatar Nimetön

  Mitä NN aikoo tehdä Pohjois-Amerikan ETF -sijoittamisen uudelleen avaamiseksi?

 • Avatar Nimetön

  Mitä mieltä olet Turkkiin sijoittamiesta ETF:illä pitkällä useamman vuoden aikajänteellä, tässä tilanteessa kun kurssit pudonneet puoleen, noin puolen vuoden takaisesta.

 • Avatar Nimetön

  Kommentteja H&M:sta? Vieläkö omistat/oletko lisännyt kurssilaskuun?

 • Avatar Nimetön

  Laatu-Guru kirjassa kappaleessa 14 ”Ylituotto ja Helsingin pörssin laadukkaimmat yhtiöt” on taulukoissa 14.5 ja 14.6 Wärtsilän osake-kursi (ei arvo) ilmoitettu 48,7€. Tarkistin, ettei Wärtsilän osakekurssi koskaan ollut edes yli 20€. Onko kyseessä virhe vai minä en ymmärtänyt jotakin?

 • Avatar Nimetön

  Haluan alkaa säästämään maailmanympärysmatkaa varten, joka sijoittuisi noin viiden vuoden päähän. Säästöaika siten vähintäänkin 5 vuotta. Voitko yleisellä tasolla suositella esimerkiksi minkälaisiin rahastoihin kannattaa alkaa säästämään? Kuinka paljon kannattaa hajauttaa? Ovatko rahastot ko. tapauksessa paras (tai suositelluin) vaihtoehto? Kiitos!

 • Avatar Nimetön

  1. Mitä mieltä olet PEGY:stä arvon määrittelyn apuna? 2. Voiko mielestäsi P/OE:stä (price per owner earnings) tehdä vastaavasti POE/GY:n, vai pitäisikö tulkita kasvun ja osingon jo sisältyvän OE-osaan?

 • Avatar Nimetön

  Terve Jukka, mikä mahtaa olla litiumin tulevaisuus 5-10 vuoden tähtäimellä, miksei pidemmälläkin? Suosisitko kaivoksia vai jatkoprosessoijia?

 • Avatar Nimetön

  Aikooko Nordnet perustaa mahdollisimman pian Sijoitustilin? Miten käy, jos tilillä olevat rahat kasvattavat kuoren arvoa yli 50000 Eurolla, minkä pitaisi olla valtiovarainministeriön mukaan olla säästöjen yläraja siellä?

 • Avatar Nimetön

  Olen ajatellut hankkia talletustilin Bank Norwegianista, sillä se tarjoaa 1,75 % talletuskorkoa. Mitä mieltä olet kyseisestä pankista ja erityisesti sen talletussuojasta?

 • Avatar Nimetön

  Mitä mieltä olet listaamattomien pikavippifirmojen osakkeista, joille maksetaan kiinteää ”osinkoa”? Esimerkiksi GF Money:n pyörittämä sivu korkeatuottoinen.fi. Ainakin melkoisia pääomantuottoja takovat. Kuinka turvallisina pidät näitä piensijoittajalle, jolle myydään näitä osakesarjoja, joille he maksavat näitä niin sanottuja osinkoja?

 • Avatar Nimetön

  Kysymys YouTubesta (Teemu Reijonen): ?Eikö nykyinen historiallisen matala korko osittain oikeuta osakkeiden korkeaa hinnoittelua? Eli osakkeet ei siihen suhteutettuna olisikaan niin kalliita.

 • Avatar Nimetön

  Mitä mieltä olet sijoitusäästötilille asetetusta 50000€ katosta?

 • Avatar Nimetön

  Eero KeihäriDigipankeista saa usein 1-2% korkoa ja valtion talletus suojan. Voiko siihen luottaa?

 • Avatar Nimetön

  Mitkä toimialat kärsivät eniten/vähiten mikäli näkyvissä olevat markkinariskit (pitkä nousukausi, tullit, kiinan kasvun heikkeneminen….) toteutuvat.

 • Avatar Nimetön

  Miten sijoitan mikrolainohin?

 • Avatar Nimetön

  mitä mieltä olet sijoittamisesta Nokiaan nykykurssilla? 5g verkkojen rakentaminen alkanee lähiaikoina, onko niiden verkkojen rakentaminen kannattavaa liiketoimintaa vai syökö kilpailu voitot?

 • Avatar Nimetön

  Hei Jukka, minua askaruttaa kuinka intenternet yritysten kasvun pystyy laskemaan/arvioimaan. Normaalisti yritys voi kasvaa pitkällä aikavälillä vain yhtä nopeasti kuin roe muuten sen on otettava velkaa kasvuun siis tämä toimii normaalien yrityksen kanssa joilla on varastoa mutta internet yrityksillä ei ole varastoja jolloin ne voivat kasvaa nopeammin kuin roe mutta miten kasvun voitaisiin arvioida.Esimerkiksi Alphabet on vuosia kasvanut nopeammin kuin sen roe ja eikä se ole ottanut velkaa.

 • Avatar Nimetön

  Hei,Mitä suosittelet tehdä, jos kiinnostuneilta yhtiöltä esim. analyysiyhtiö on vaikuttanut kurssihintaan julkistamalla katsauksen tai esim. on ostanut omaan salkkuun (Inderesin mallisalkun esimmerkina). Jos itse ostaa saman yhtiön osakkeen, pitäisikö odottaa, että hinta hiemaan mahdollisesti laskea hetkellisestä noususta tai pitäisikö ostaa osakkeen joka tapauksessa jos kyseessä on pitkällä tähtäimellä sijoittaminen?Kumpiin mediatoistoyritksiin suosittelisit sijoittaa? Netflixiin tai Spotify:iin? Onko Spotifyin osake liian mielestäsi kallis?

 • Avatar Nimetön

  Vanhempani ovat säästäneet kuukausittain noin 20v pankin tarjoamaan aktiiviseen rahastoon, jossa kulut noin 2%. Olisiko järkevämpää kotiuttaa rahat, maksaa verot ja sijoittaa alhaisempien kulujen rahastoon? Nimenomaan liikkeellä osta & unohda strategialla, jonka takia rahastot. Kiitos!

 • Avatar Nimetön

  Hei Jukka!Kiitos hyvistä neuvoistasi vuosien varrella!Mediassa liikkuneiden tietojen valossa tiedämme sinun omistavan miljoonasalkun, mutta sitä tärkeämpää on vuosittainen tuotto eli IRR (internal rate of return), jota voi verrata markkinan vastaavaan.Mikä on siis sijoitusaikasi IRR?

 • Avatar Nimetön

  Missä osakkeiden ja markkinan romahduksen vaiheessa tietää, että hinta on jo pohjassa? Eli ostetaan nyt eikä odoteta vielä hinnan alenemista?

 • Avatar Nimetön

  Live video ei aukea.T. Jouko Aavikko

 • Avatar Nimetön

  Eero KeihäriTiedätkö mitään likvidiä takuusijoitusta, josta saa 2% tuoton.t. Eero

 • Avatar Nimetön

  Voiko Martin Paasin ”ohjeistukseen” luottaa että 2kk siitä, kun uutisissa on puhuttu pörssiromahduksesta

 • Avatar Nimetön

  Tiivistetään vähän tuota pitkää kysymystäni :DValtionvelat ovat historiallisen korkealla. Onko tämä suuri riski korkojen noustessa? Onko mahdollista että korkoja nostetaan vaikka se aiheuttaisi kriisin?

 • Avatar Nimetön

  Onko maantieteellinen hajauttaminen jossain mielessä yliarvostettua? Kuitenkin jos esim. jenkeissä rytisee niin myös kehittyvät markkinat, Suomi jne. alkavat valumaan perässä

 • Avatar Nimetön

  Aina toistetaan sitä, miten sijoittamisessa tärkeintä on sen aloittaminen. Onko se kuitenkaan indeksirahastoon sijoittavalle järkevää tässä markkinatilanteessa kun pörssien pisteluvut voivat lähivuosina kuitenkin laskea tämänhetkisen alle? Miten tähän dilemmaan tulisi suhtautua?

 • Avatar Nimetön

  Mihin osakerahastoihin sijoittaisit nyt

 • Avatar Nimetön

  Miten uusi osakesäästötili asetus tulee vaikuttamaan nordetin palveluihin? Vai tuleeko ollenkaan? Onko uuden asetuksen astuessa voimaan tilinsisäinen kauppa verotonta osinkojensuhteen ja kaupankäyntivoittojen suhteen vai ei?

 • Avatar Nimetön

  Aloitteleva sijoittaja kyselee, miten Oksaharju sijoittaisi juuri nyt ensimmäiset 15 000 €? Vai onko nyt ”väärä aika” hypätä markkinoiden kyytiin?

 • Avatar Nimetön

  EU direktiivin mukaan päästömääriin asetetaan rajoja. Kuvaisitko LNG arvoketjun päätoimijat ja valaisisitko kaupallisten sopimusten merkitystä (esim Kiinan sopimus ostaa 35 vuotisella sopimuksella LNG:tä USAsta) sijoittajalle?

 • Avatar Nimetön

  Miten on raaka-aineet? Jos valuuttaa tehdään tuosta vain, joka sorttia, mikä olisi raaka-aineissa varmin arvon säilyttäjä? Millätapaa,fyysisenä vai ko. osakkeina?

 • Avatar Nimetön

  Kysymys YouTubesta (Tolbin81): ?Koska tulee Superrahasto Amerika? 🙂

 • Avatar Nimetön

  Olet kertonut että tärkeänä sijoituskriteerinäsi on yhtiön johdon kyvykkyys. Miten arvioit johdon kyvykkyyttä, esim. HM:n tapauksessa?

 • Avatar Nimetön

  Handelsbanken USA passiivinen osakerahastolla on verratain alhaiset kulut, 0.25%

 • Avatar Nimetön

  Vinkkinä moderoijalle seuraavaa ”kysy mitä vain”-tuntia varten. Etene järjestyksessä, toistavat kysymykset voit hyvin sivuuttaa mainitsemalla että tähänhän on jo vastattu ja asiaan liittymättömät kysymykset voi jättää kokonaan pois. Myöskin sivuhuomautukset ”mitäs mä täältä nyt kysyisin” ja ”ompas täällä paljon kysymyksiä” on syytä jättää pois. Toki, jos livetuokion nimi olisi ”saat mahdollisesti vastauksen kysymykseesi”, voisi kyssäreitä poimia miten sattuu. Ja jos niitä kysymyksiä nyt niin paljon tulee, niin huikkaus väliin, että emme ota enää toistaiseksi vastaan kysymyksiäm että ehditään vastata jo tulleisiin. Ja tämä oli hyväntahtoinen vinkki…aika monta toimivaa livekysymys-webinaaria katsoneena. Hyvä idea tällainen ”kysy mitä vain”, toivottavasti mahdollisimman moni saa vastauksen…järjestyksessä.

 • Avatar Nimetön

  1) Mikä on päivittäinen rutiinisi tiedon hankkimiseen osakkeista?2) Mielestäsi paras ominaisuutesi sijoittajana?3) Käteispainosi prosentteina salkusta?

 • Avatar Nimetön

  Näkemyksesi teknisestä pörssianalyysistä? Onko siitä mitään hyötyä?

 • Avatar Nimetön

  Hei Jukka!Millä perusteilla poimit osakkeita salkkuusi? Minkälaisia kvantitatiivisia menetelmiä käytät sopivien sijoituskohteiden etsimiseen ja mitä tunnuslukuja erityisesti vertailet?

 • Avatar Nimetön

  Ottaisitko kantaa nykyiseen Afarak Groupin tilanteeseen? FIVAn rooli ja pienomistajien asiaa ajavan Aktiiviomistajien rooli joihin kuuluu mm. Kyösti Kakkonen

 • Avatar Nimetön

  Inofactorin osakkeeni on -47% miinuksella, pitäiskö myydä?

 • Avatar Nimetön

  1) Mikä on päivittäinen rutiinisi tiedon hankkimiseen osakkeista?2) Mielestäsi paras ominaisuutesi sijoittajana?3) Käteispainosi prosentteina salkusta?

 • Avatar Nimetön

  Mikä on mielipiteesi Taalerin osakkeen kehityksestä ottaen huomioon mm. Garantian mahdollisen myynnin ja Fellow Financen listautumisen?

 • Avatar Nimetön

  Aikaisin aloittamiseen liittyen!”Aina toistetaan sitä, miten sijoittamisessa tärkeintä on sen aloittaminen. Onko se kuitenkaan indeksirahastoon sijoittavalle järkevää tässä markkinatilanteessa kun pörssien pisteluvut voivat lähivuosina kuitenkin laskea tämänhetkisen alle? Miten tähän dilemmaan tulisi suhtautua?”

 • Avatar Nimetön

  Kysymys YouTubesta (God Of Madness1?): Mikä mielipide kryptovaluutasta?

 • Avatar Nimetön

  Kysymys YouTubesta (Teemu Reijonen): ?Missä näet Sammon kasvun mahdollisuudet? Kaikki kiinni Nordeasta?

 • Avatar Nimetön

  Kannattaako omaa sijoitusyhtiötä harkita ja jos kannattaa, millaisella pääomalla kannattaa aloittaa?

 • Avatar Nimetön

  Uskotko Vietnamin markkinoiden kasvuun sijoituksena?

 • Avatar Nimetön

  Sijoittaisitko juuri nyt mieluummin Nordeaan vai Sampoon?

 • Avatar Nimetön

  Onko h&m liiketoimintamalli kilpailukykyinen nettivaatekaupadssa jossa iso osa vaatteista palautuu?

 • Avatar Nimetön

  Kysymys YouTubesta (God Of Madness1): ?Kannattaisiko opiskelijan Suomessa ottaa opiskelijalainaa ja alkaa sijoittamaan?

 • Avatar Nimetön

  Koetko tarpeelliseksi sijoittaa saman alan yhtiöihin vai kannattaako hyviltä toimialoilta poimia vain markkinajohtajan osakkeita? Olettaen, että yhtiö on laadukas.

 • Avatar Nimetön

  Mitkä ovat suurimmat riskit ja esteet h&m:n liikevaihdon kasvun loppumiselle?

 • Avatar Nimetön

  Mitä suosittelet tehdä, jos kiinnostuneilta yhtiöltä esim. analyysiyhtiö on vaikuttanut kurssihintaan julkistamalla katsauksen tai esim. on ostanut omaan salkkuun (Inderesin mallisalkun esimmerkina). Jos itse ostaa saman yhtiön osakkeen, pitäisikö odottaa, että hinta hiemaan mahdollisesti laskea hetkellisestä noususta tai pitäisikö ostaa osakkeen joka tapauksessa jos kyseessä on pitkällä tähtäimellä sijoittaminen?Kumpiin mediatoistoyritksiin suosittelisit sijoittaa? Netflixiin tai Spotify:iin? Onko Spotifyin osake liian mielestäsi kallis?

 • Avatar Nimetön

  Millä summalla kapitalisaatiosopimus tai vakuutuskuori olisi kannattavaa jos sijoitushorisontti on vähintään 20-25 vuotta?

 • Avatar Nimetön

  Hei Jukka!Millä perusteilla poimit yhtiöitä salkkuusi? Minkälaisia kvantitatiivisia menetelmiä käytät sopivien sijoituskohteiden etsimiseen ja mitä tunnuslukuja erityisesti vertailet?

 • Avatar Nimetön

  Kiitos lähetyksestä

Onko sinulla kysymys, jonka haluaisit esittää Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharjulle? Nyt sinulla on mahdollisuus siihen! Jukka Oksaharju vastaa Nordnet Blogissa järjestettävässä livelähetyksessä katsojien lähettämiin kysymyksiin.

Rekisteröidy alta mukaan ja valmistaudu esittämään kinkkisimmät sijoituskysymyksesi! Tapahtuma järjestetään 30.8.2018 klo 17–18 ja se on maksuton. Tapahtumaan osallistumiseen ei vaadita muuta kuin laite, joka pystyy toistamaan YouTube-videoita sekä kaiuttimet/kuulokkeet.

 • Päivämäärä: 30.08.2018
 • Aika: 17:00 - 18:00

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.