Nordnet Blogi

Nordnetin Nokia-asiakkaille 100 milj. euron pikavoitto

Nokia kertoi aamulla myyvänsä puhelinliiketoimintansa yhteistyökumppanilleen Microsoftille. Nokian osake on ollut jo pitkään kaikilla mittareilla laajimmin omistettu ja eniten vaihdettu osake Nordnetin suomalaisten asiakkaiden keskuudessa. Parhaimmillaan yhtiön osake on edustanut jopa yli kolmasosaa Nordnetin suomalaisten piensijoittajien kaupankäynnistä. Millaista piensijoittajien joukkoa yhtiön suunnanmuutos nyt koskettaa? Ja mitä yhtiön tulevaisuus pitää sisällään?

Nordnet Suomen asiakaskannasta löytyy tänään 36028 tiliä, joilla on vähintään yksi Nokian osake. Osa asiakkaistamme omistaa Nokiaa jopa useamman eri tilin kautta, mutta eri henkilötunnuksilla varustettujen Nokia-tilienkin määrä ylittää tänään 35000 kappaletta. Kappalemääräisesti Nordnetin suomalaiset asiakkaat omistivat aamun uutisen julkistamishetkellä yhteensä 71,2 miljoonaa Nokian osaketta.

Kuluvan vuoden toisen neljänneksen lopussa Nokian osakkeita oli liikkeellä yhteensä 3,7 miljardia kappaletta, joten Nordnetin asiakkaat omistivat tänä aamuna yhtiön koko osakekannasta noin 1,9 %. Heille Nokian tämänpäiväinen miltei 40 %:n kurssinousu merkitsee noin 100 miljoonan euron pikavoittoa.

Jatkossa Nokia näyttää hyvin erilaiselta yhtiöltä. Puhelinliiketoiminnan myynnin jälkeen Nokiaan jää kolme vahvaa strategista liiketoimintaa. Näistä merkittävin on NSN, jonka Nokia sai kokonaan haltuunsa tänä kesänä suoritetun Siemensin omistusosuuden oston myötä. Hetki sitten pidetyssä Nokian ja Microsoftin yhteisessä tiedotustilaisuudessa Nokian hallituksen puheenjohtaja ja väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi siirtyvä Risto Siilasmaa totesi, että NSN-hankinta on täysin oikea päätös Nokian osakkeenomistajille sekä ajoituksen että maksetun kauppahinnan suhteen. Kommentin perusteella voidaan olettaa Nokian jatkavan panostuksiaan NSN:n liiketoimintaan kasvavassa määrin.

Toisena Nokian tukijalkana säilyy paikallistaminen, jonka yhtiö on nimennyt HERE-brändin alle. Liiketoiminta sisältää kartta- ja paikallistamispalveluita, joita käyttävät päivittäin globaalit suuryhtiöt, kuten Audi, Amazon, BMW, Mercedes-Benz ja Yahoo. Kolmannen tukijalan Nokialle muodostaa edistyneiden teknologioiden salkku, joka sisältää sekä pilvipalveluiden tarjoamista että patenttiportfolion kehittämistä ja teknologioiden lisensointia. Siilasmaan mukaan Nokian patenttiportfolio tuottaa nykymuodossaan vuosittain noin 500 miljoonan euron tulovirran yhtiölle.

Ensi keväänä Nokia palaa jälleen osingonmaksukykyiseksi. Kokonaisuutta tarkastellen uuden Nokian jokainen liiketoimintasegmentti on kannattava ja positiivista kassavirtaa tuottava. Piensijoittajan näkökulmasta on kuitenkin huomattava, että Nokian liiketoiminnan kokoluokka pienenee ainakin väliaikaisesti, kun puhelinyksikkö muuttuu käteiseksi.

Varmaa on, että jatkossa Nokialla on selvä profiili ja globaali markkina-asema verkkoliiketoiminnassa. Viime vuosien perspektiivissä tarkasteltuna myös yhtiön tase vahvistuu merkittävällä tavalla, mikä mahdollistaa uusien ansaintamallien luomisen. Jatkossa myös voitonjakoon on taloudellisia resursseja. Kun yksi saaga päättyy, on mahdollista aloittaa uutta ja kannattavaa.

 

/Niklas Odenwall

Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

1
Jätä kommentti

avatar
uusin vanhin tykätyin
Nimetön
Nimetön
En ole varma tuliko voittoa, ostin 21 eurolla, ja vaikka vähän osinkoa olen saanut…

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.