Nordnet Blogi

Onko Helsingin pörssi jo laskutrendissä?

OMX Helsinki 25 -indeksi on laskenut vuoden alusta 2,6 prosenttia. Valtaosa indeksiin kuuluvista suurista pörssiyhtiöistä on menettänyt osakekantansa markkina-arvoa kuluvana vuonna. Tosin, kun osingot huomioidaan, on kokonaistuotto vielä aavistuksen verran plussan puolella. Mahdollisen laskutrendin alkamista tulee joka tapauksessa tarkastella viimeisimmistä kurssihuipuista, ei kalenterivuoden alusta. Listasin tähän merkintään kurssiromahtajat suuruusjärjestykseen viimeisten 12 kuukauden aikana yhtiökohtaisesti saavutetusta huippukurssista nykyhetkeen.

Kurssimuutos viimeisten 12 kuukauden huippunoteerauksesta

Sampo: -4,8 %

**

Orion B: -7,7 %
Neste Oil: -7,9 %
Nokia: -8,5 %
Huhtamäki: -9,1 %
Kone: -9,5 %

**

Fortum: -10,1 %
Amer Sports: -11,1 %
Nordea: -14,4 %

**

Metso: -15,1 %
Kemira: -16,5 %
Elisa: -16,8 %
TeliaSonera: -17,8 %

**

Kesko B: -20,6 %
Valmet: -21,3 %
UPM-Kymmene: -21,2 %
Wärtsilä: -24,4 %

**

Stora Enso R: -27,7 %
Konecranes: -29,7%

**

Outokumpu: -36,9 %
Cargotec: -37,7 %
Nokian Renkaat: -38,3 %
Outotec: -46,1 %
YIT: -50,0 %

**

Jokaisen OMX Helsinki 25 -indeksiyhtiön osake on tänään selvällä marginaalilla alle viimeisten 12 kuukauden kurssihuippunsa. Vain joka kolmas yhtiö on säästynyt alle 15 prosentin kurssipudotuksella. Keskimäärin OMX Helsinki 25 -indeksin yhtiö on laskenut 21 prosenttia viimeisimmistä huipuistaan. Näyttääkö tämä vielä nousutrendiltä?

Huomionarvoinen havainto on, että ainoastaan Sammon osake on onnistunut pitämään pintansa alle viiden prosentin marginaalissa viimeisten 12 kuukauden huippunoteerauksestaan. Toiseksi parhaiten pitäneen Orionin kurssikehityksen huomioiden on mahdollista todeta, että ennustettava ja vahva osinkotuotto näyttää puolustavan yhtiön kurssitasoa verrattain hyvin nykyisessä nollakorkojen maailmassa. Tämä ei ole tietenkään tae tulevasta, mutta lähihistoria on näin edennyt.

Mainittakoon myös, että Aasiassa liiketoimintaansa kannattavasti kasvattava Kone on pysytellyt verrattain vakaalla kehitysuralla alle kymmenen prosentin kurssiluisullaan.

Arvatenkin heikoimmilla jäillä ovat olleet viime kuukausina Venäjä-sidonnaiset yhtiöt, kuten YIT ja Nokian Renkaat. Ultrasyklisellä sektorilla liiketoimintaa harjoittavan Outotecin osakekurssi on romahtanut enimmäkseen toimialakohtaisesti vaikean lyhyen aikavälin markkinatilanteen johdosta.

SIJOITUSKIRJAT NYT ALENNETUIN HINNOIN!

Hyvästä yhtiöstä hyvään sijoitukseen 14,90 euroa (norm. 19,90 euroa).

Hajauta tai hajoa 19,90 euroa (norm. 25,00 euroa).

Molemmat kirjat pakettihintaan 29,90 euroa (norm. 39,90 euroa).

Siirry tilauslomakkeelle

Jos haluat signeerauksen tai omistuskirjoituksen, mainitsethan siitä tilauslomakkeen viestikentässä. Kirjat postitetaan kampanja-aikana kahden arkipäivän sisällä tilauksesta. Pakettitilauksessa kirjat voidaan pyydettäessä postittaa myös eri toimitusosoitteisiin (lasku voi mennä tarvittaessa kolmanteen).

Tarjoushinnat koskevat automaattisesti kaikkia uusia tilauksia loppuvuoden 2014 ajan.

Kirjoittaja omistaa tekstissä mainituista yhtiöistä Sammon, Elisan, TeliaSoneran, Nokian Renkaiden, Outotecin ja merkittävän määrän Nordean osakkeita kirjoitushetkellä. Blogi ei sisällä sijoitussuosituksia, eikä kirjoituksen tarkoituksena ole laatia tekstissä mainituista yhtiöistä tai edes niiden osista sijoitusanalyysiä, taikka antaa osakkeesta suositusta tai tavoitehintaa. Kirjoittajaa voi seurata myös Twitterissä (@JukkaOksaharju).

Photo credit: UW Digital Collections / Foter / No known copyright restrictions

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

1
Jätä kommentti

avatar
uusin vanhin tykätyin
Nimetön
Nimetön
Tyypillisesti Oksaharjun teksteissä on päästy vasta inserttiin tämän tekstin jo loppuessa. Yleensä liikasanainen analyysi puuttui.

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.