Nordnet Blogi
Jukka Oksaharju
Osakestrategi, Nordnet Suomi

Pörssiin odotettavissa verenpunainen päivä

Piensijoittajan kannattaa pitää pää kylmänä, vaikka maailman osakemarkkinoilla saatetaan nähdä jopa kaupankäynnin keskeytyksiä.

Odotan Helsingin pörssiin verenpunaista päivää. Markkinoilla ei ole varauduttu republikaaniehdokkaan voittoon, eivätkä markkinat pidä yllätyksistä. Osakekurssit ovat Yhdysvalloissa lähellä kaikkien aikojen ennätyslukemia, ja Euroopassakin arvostukset ovat korkealla. Korot ovat nollassa, ja korkosijoittajatkin ovat siirtyneet osakemarkkinoille.

Piensijoittajien kannattaa pitää pää kylmänä

Tällaisessa tilanteessa kaikki uusi epävarmuus maailmantalouden tulevaisuudesta vie sijoittajien sormen herkästi liipaisimelle. Suomalaisten piensijoittajien kannattaa pitää pää kylmänä. Nopeita liikkeitä ei kannata tehdä, mutta pitkän ajan strategiaa sen sijaan voi miettiä uudelleen. Esimerkiksi yksittäisten Euroopan maiden niin sanotut maariskit ovat niin suuria, että maantieteellistä hajauttamista maailmanlaajuisesti voi olla syytä lisätä.

Keskiviikosta tulee joka tapauksessa maailman pörsseille todennäköisesti voimakas laskupäivä, jos Trumpin voitto varmistuu. Kaksinumeroisilta miinuslukemilta tuskin vältytään. Uskon, että jopa kaupankäynnin keskeytyksiä nähdään.

 

Katseet USA:ssa: S&P 500 -indeksin osakkeet nyt ilman välityspalkkioita. Lue lisää tästä.

Jukka Oksaharju
Osakestrategi, Nordnet Suomi

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jätä kommentti

21 kommenttia kirjoituksessa "Pörssiin odotettavissa verenpunainen päivä"

avatar
Suodata::   uusin | vanhin | tykätyin
Marko
Vieras

Itse ajattelin että jos on ”miinuksella” olevia sijoituksia niin nyt kannattaa verotusta keventää ja shortata. Myy heti kun pystyy ja ostaa vaikka huomenna takaisin. Todennäköisesti saat halvemmalla ja jos teet pientä tappiota, niin verotuksessa tehty tili kompensoi. Muutenkin mieluummin annan rahaa jollekin sitä arvostavalle sijoittajalle kuin poliitikkojen poltettavaksi.

Antti
Vieras

Nopanheittäjällä ei tänään oikein osunut: ”Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju odottaa jopa kaksinumeroisia miinuslukuja pörsseihin”

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000001949343.html

Maalaisjärki
Vieras

Hei,
itse ajattelin, että tänään lasketaan ja loppuviikko otetaan kiinni tämän päivän lasku. En koskaan uskonut isoon laskuun tai pidempiaikaiseen, koska tuskin kukaan myy ja on poissa markkinoilta seuraavat vuodet.

Ja Jukalle oma neuvo on, että ei kannata leikkiä jumalaa joka tietää mitä markkinoilla tulee käymään, koska kun on väärässä niin se syö helposti uskottavuuden jota on vaikea saada enää takaisin. Muistissa vielä Nordea osinko ennusteet ja nyt vielä tämä.

Antti
Vieras

Muistissa on myös Jukan suositukset ostaa Nokiaa Ericssonin tulosvaroituksen jälkeen. Sen ongelmat eivät kuulemma koske Nokiaa. Sen suosituksen jälkeen Nokia on antanut oman katsauksensa, jossa on kertonut ongelmien olevan juuri samoja kuin Ericssonilla. Myös Nokian kurssi tullut alas yli 20% Jukan ostosuositusten jälkeen.

Timo
Vieras

Tässä taas nähdään, kuinka pihalla analyytikot tällä hetkellä ovat ihan kaikesta!

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Tilaa

Tilaa
Tilaa uutiskirje
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Tilaa
Tilaa uutiskirje
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.