Nordnet Blogi

REIT-yhtiöt vaihtoehtona asuntosijoittamiselle

Välillä olen miettinyt, että pitäisikö sitä alkaa asuntosijoittajaksi. Sitten muistankin jo periaatteessa olevani sellainen jo nyt. Osa salkustani on nimittäin kiinni kiinteistösijoitusyrityksissä, eli REIT-yhtiöissä.

REIT-yhtiöt mahdollistavat helpon kiinteistösijoittamisen. Ammattilaiset hallinnoivat tuhansien kiinteistöjen portfoliota, eikä sijoittajan tarvitse pelätä vuokralaisen suihkun alle nukahtamista ja vesivahinkoa. Toki  REIT-yhtiöissä on myös omat riskinsä – pörssiyhtiöihin sijoittaminen mahdollistaa rajujakin arvonvaihteluita ja osingonkin määrä saattaa vaihdella vuosittain.

Ohessa on muutama korkean yieldin REIT-yhtiö sijoittajan jatkotutkimuksia varten:

Kite Realty Group Trust (KRG)

Nykyosinkoprosentti 8,2%, osinko on kasvanut yhtäjaksoisesti viisi vuotta ja viiden vuoden keskimääräinen osingonnostoprosentti 4,7%.

Kimco Realty Corporation (KIM)

Nykyosinkoprosentti 7,1%, osinko on kasvanut yhtäjaksoisesti kahdeksan vuotta ja viiden vuoden keskimääräinen osingonnostoprosentti 7,3%.

Brookfield Property REIT (BPR)

Nykyosinkoprosentti 7,2%, osinko on kasvanut yhtäjaksoisesti kuusi vuotta.

Brixmor Property Group Inc. (BRX)

Nykyosinkoprosentti 7,1%, osinko on kasvanut yhtäjaksoisesti kuusi vuotta.

Iron Mountain Incorporated (IRM)

Nykyosinkoprosentti 7%, osinko on kasvanut yhtäjaksoisesti yhdeksän vuotta ja viiden vuoden keskimääräinen osingonnostoprosentti 16,2%.

Mainittujen yritysten nykyosinkoprosenttien keskiarvoksi saadaan 7,3%. Sijoittamalla 20 000 € per yhtiö (yht. 100 000 €) sijoittaja kuittaisi brutto-osinkoja 7300€ vuodessa (olettaen nykyisten tuottotasojen jatkuvan).

Lisää sijoitusideoita voit löytää kirjoittajan Nordnet Blogi -profiilista ja Osinkokuningas-blogista.

Kirjoittaja lähipiireineen omistaa kirjoitushetkellä tekstissä mainituista yhtiöistä Kimco Realty Corporation ja Iron Mountain Incorporated -yhtiöiden osakkeita. Kirjoittaja ei sitoudu päivittämään tähän blogiin omistusmuutoksia tekstin julkaisun jälkeen. Teksti ei ota kantaa ajoitukseen eikä yksittäisiin sijoituskohteisiin, sijoitusstrategioiden paremmuuteen tai yksittäisiin yrityksiin. Blogi ei sisällä sijoitussuosituksia tai -kehotuksia, eikä kirjoituksen tarkoituksena ole laatia tekstissä mainituista yhtiöistä, strategioista tai edes niiden osista sijoitusanalyysiä, taikka antaa osakkeesta tai strategiasta suositusta taikka tavoitehintaa. Tässä blogissa esitetyt ajatukset eivät ole sijoitusneuvoja. Kukaan ei voi antaa oikeita neuvoja tuntematta sijoittajan taloudellista tilannetta, sijoitushorisonttia, riskinsietokykyä tai muita hänen sijoitussuunnitelmansa yksityiskohtia. Pelkästään blogin välityksellä ei ole myöskään mahdollista käsitellä sijoituskohteita sillä tarkkuudella kuin jokaisen sijoittajan tulisi tehdä ennen sijoituspäätöksen tekoa. Sijoitustoiminta sisältää riskin menettää pääoma kokonaan, ja jokainen vastaa sijoituksistaan itse. 

Erityinen vastuunrajoitus: tähän blogikirjoitukseen kerätyt tiedot on hankittu useista eri julkisista lähteistä. Minun pyrkimyksenäni on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa olisi virheitä. En vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä blogikirjoituksessa esitettyjen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

6
Jätä kommentti

avatar
uusin vanhin tykätyin
Apeli
Vieras
Apeli
Osinkokuningas = Oksaharju? Vai onko jonkun toisen vastuuvapaus tullut pastettua? Vai onko tämä yleistä tietoa mikä on minulta mennyt ohi? AJANKOHTAISTA PÖRSSISSÄ osinkokuningas 15.01.2019 Kirjoittajaa voi seurata myös Twitterissä (@JukkaOksaharju)
Seppo
Vieras
Seppo
Hei, jakaako nämä yhtiöt kuukausittain osingon vai neljännesvuosittain. Haluisin enemmän osinkoja mieluiten kuukausittain? Kassavirran kannalta vaikuttaisi hyviltä.
Ville
Vieras
Ville
Mua kanssa kiinostaa tämä, miten on näissä?

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.