Nordnet Blogi

Sharevillessä jo yli 200 000 sijoittajaa – parhaan kymmenyksen tuotto 50 %

Neljä vuotta sitten lanseerasimme Sharevillen. Palvelun ajatus oli yksinkertainen – Shareville olisi sosiaalinen ja digitaalinen verkosto säästäjille ja sijoittajille. Palvelua voisi verrata Facebookiin, jossa ihmiset jakavat ajatuksiaan ja joka on kehitetty ajatellen sijoittajien tarpeita. Sharevillestä ei kuitenkaan haluttu tehdä vain yhtä sijoitusfoorumia tai –chattia muiden joukossa, vaan halusimme luoda jotain täysin uutta. Syntyi idea palvelusta, jossa käyttäjät jakavat omat, reaaliaikaisesti päivittyvät osake- ja rahastosalkkunsa muiden jäsenten kanssa – näin voidaan luotettavasti ja läpinäkyvästi käydä keskustelua, ei vain viitata kuvitteellisiin sijoituksiin.

Käyttäjämäärien kehitys Sharevillessä on ollut heti alusta lähtien huimaa, ja nyt palveluun on liittynyt jo yli 200 000 vaikuttajaa, jotka ovat innostuneita säästämisestä ja sijoittamisesta. Käyttäjämäärä on kasvanut peräti 30 % viimeisen vuoden aikana.

Uskon, että syy Sharevillen menestykseen löytyy muutamasta perusasiasta. Ensinnäkin, moni meistä haluaa pohtia omia sijoitusideoitansa muiden sijoittajien kanssa ennen oston tekemistä. Toiseksi, Shareville on hyvä alusta löytää uusia mielenkiintoisia sijoituskohteita muilta jäseniltä sekä saada inspiraatiota muiden käyttäjien menestyksestä. Ja viimeiseksi, Sharevillen käyttö on helppoa ja hauskaa – se on verkosto, jossa voit tavata muita saman henkisiä ihmisiä viikon jokaisena päivänä. Ainoa pääsyvaatimus on tili Nordnetissä.

Salkkujen kehitystä voi seurata tähtiluokituksen avulla

Sharevillessä jaetuille salkuille käytetään luokitusjärjestelmää, jossa on 0-3 tähteä. Tähtiluokitus perustuu käyttäjän salkun riskikorjattuun tuottoon verrattuna muihin Sharevillessä jaettuihin salkkuihin (ns. Sharpen luku). Yhden tähden saavat kaikki salkut, joiden historiallinen tuotto on positiivinen. Kaksi tähteä omaavien käyttäjien salkun riskikorjattu tuotto on Sharevillessä jaetuista salkuista parhaan 50 %:n joukossa. Parhaan kolmen tähden luokituksen saavat ne salkut, jotka kuuluvat parhaimpaan kymmenykseen positiivisen tuoton saavuttaneista salkuista. Tälle ryhmälle Nordnet on kehittänyt oman Shareville-indeksin, joka mittaa kaikkien näiden salkkujen tuottoja ja Sharpen lukua. Tätä verrataan pohjoismaiseen OMX Nordic 120 GI –indeksiin, joka kuvastaa 120 suurimman pohjoismaisen yrityksen kehitystä.

Sijoittajien paras kymmenys on saavuttanut lähes 50 %:n tuoton vuodessa

Salkkujen kehitys on mielenkiintoista seurattavaa. Viimeisen vuoden aikana (elokuu 2017 – heinäkuu 2018) Sharevillen jäsenten paras kymmenys saavutti peräti 49,5 %:n tuoton (Sharpen luku 4,8). Tätä voidaan verrata pohjoismaiseen indeksiin, jonka tuotto oli samalla ajanjaksolla 5,9 % (Sharpen luku 0,7). Parhaan kymmenyksen lähes 50 %:n tuotto on vaikuttava saavutus.

Sharevillestä löytyy Pohjoismaiden parhaita yksityissijoittajia. Jokainen mukana oleva säästäjä ja sijoittaja voi nähdä reaaliajassa, mihin arvopapereihin muut sijoittavat ja saada ilmoituksia, kun parhaat sijoittajat tekevät muutoksia salkuissaan. Voit myös rakentaa oman salkkusi näiden huippusijoittajien avustuksella.

Jos et ole vielä mukana Sharevillessä, suosittelen lämpimästi liittymään mukaan ja kokeilemaan palvelua. Palvelun käyttö on maksutonta. Sharevillessä näkyvä salkkusi ei paljasta omistustesi arvoa, vaan se kertoo prosenttiosuuden, kuinka omistuksesi jakautuvat. Käy lukemassa tämä blogikirjoitus, jossa käydään läpi Sharevillen suosituimmat ominaisuudet.

Jos olet jo mukana ja haluat omalle salkullesi lisää seuraajia, jaa Shareville-nimimerkkisi kommenttikentässä alla. Ehkä joku innostuu seuraamaan juuri sinua. Onnea sijoituksiisi!

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

1
Jätä kommentti

avatar
uusin vanhin tykätyin
Nimetön
Nimetön
Jos haluat nähdä minun salkkuni Sharevillessä, seuraa nimimerkkiä Sheryl.

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.