Nordnet Blogi

Sijoittajan veroilmoitus – 3 vinkkiä

Osakkeiden verotus

Saat henkilöasiakkaan esitäytetyn veroilmoituksen maalis-huhtikuussa 2020. Jos veroilmoitus on kunnossa eikä siinä ole korjattavaa, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Nordnet on ilmoittanut verottajalle vuoden aikana syntyneet luovutusvoitot sekä -tappiot, maksetut osingot ja ennakkopidätykset, vuoden lopussa olleet kotimaiset omistukset sekä mahdolliset sijoituslainan korot. Sinun tulee siis vain tarkistaa, että veroilmoituksessa näkyvät tiedot ovat oikein ja täydentää vähennykset, mahdolliset ulkomaalaiset omistukset sekä tietyt rahasto-omistukset vuoden lopussa.

Jos veroilmoitus vaatii korjattavaa, määräpäivä on joko 5.5., 12.5. tai 19.5.2020. Päivän näet omasta veroilmoituksestasi ja OmaVerosta. Huomioi, että yrittäjien määräpäivä oli jo 2.4.

1: Muista vähentää sijoitustoimintaan liittyvät kulut.

Välityspalkkiot ovat mukana niissä hankinta- ja myyntihinnoissa, jotka Nordnet on raportoinut verottajalle. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että olet muistanut vähentää veroilmoituksella kaikki muut sijoitustoimintaan suoraan liittyvät kulut: esimerkiksi vuoden aikana hankkimasi sijoituskirjallisuuden ja osakeanalyysipalveluiden kuukausimaksut.

Riippuen sijoitustoimintasi laajuudesta voit tehdä muitakin vähennyksiä, kuten työhuonevähennyksen. Katso verottajan ohjeet työhuonevähennyksen määrittämiseen. Myös esimerkiksi internet-yhteydestä ja vuoden aikana ostetusta uudesta tietokoneesta voi tehdä vähennyksiä, jos niiden käytöllä on ollut osansa sijoitustoiminnassa. Katso Sijoitustieto.fi:n koostama tarkempi listaus sijoittajan verovähennyskelpoisista kuluista tästä.

2: Tarkista lainojen korkovähennykset.

Ilmoitamme verottajalle verovuonna kertyneet luottokorot, mikäli sinulla on ollut luottolimiittiä käytössä. Lainan käyttötarkoitus ilmoitetaan sijoitustoiminnan tulonhankkimisvelkana. Mikäli luottohakemuksessa ilmoitettu lainan käyttötarkoitus on muuttunut (eli olet nostanut luottoa salkusta ulos), ilmoita muuttunut käyttötarkoitus suoraan verottajalle. Suosittelemme tästä huolimatta vielä tarkastamaan veroilmoituksesta itse, että luottokorot on ilmoitettu oikein.

3: Näin löydät veroilmoituksen kannalta oleelliset tiedot Nordnetin palvelusta.

Huom! Osa yllä mainituista kohdista sijaitsee vanhan verkkopalvelumme puolella, koska niitä ei ole vielä ehditty koodata uuteen verkkopalveluun. Kirjoitushetkellä verkkopalvelussamme on selaimen välimuistiin ja evästeisiin liittyvä tekninen ongelma, jonka vuoksi siirtyminen uudesta verkkopalvelusta vanhalle puolelle ei välttämättä onnistu, koska palvelu kirjaa sinut välissä ulos. Sisäänkirjautuminen Nordnetiin incognito-ikkunan kautta ratkaisee ongelman. It-tiimimme on tietoinen ongelmasta ja se pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti.

Katso myös:

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

13
Jätä kommentti

avatar
uusin vanhin tykätyin
vesa juvonen
Vieras
vesa juvonen
Osingot -raportin ”ominaisuus” on että se ottaa vain 200 viimeisintä osinkoa. Korjatkaa se rajattomaksi, nyt käyttökelvoton
heppu
Vieras
heppu
Käyttökelvoton on koko nordnetin sivusto. Lisäksi verottajalle on annettu väärät tiedot joiltakin niiltä (usa)yhtiöiltä joiden osingonmaksupäivä on joulukuun lopussa ja joiden osingot näkyvät nordnetin tilillä vasta tammikuun alussa. Nämä osingot on ilmoitettu verottajalle vuodelle 2018 sekä 2019, joudut siis maksamaan tuplaverot. Osa on kuitenkin oikein…
Riikka
Vieras
Riikka
Voisiko pikaisesti saada ohjeen, mihin täsmälliseen kohtaan veroilmoituksessa merkitään työhuonevähennys pääomatuloista? Tuo linkki verottajan ohjeeseen työhuoneen määrittämiseen koskee palkkatuloja. Täällä https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/paaomatuloista_tehtavat_vahennykse/ sanotaan: ”Myös työhuonevähennyksen voi tehdä pääomatuloista.” Kun menen korjaamaan veroilmoitustani, siellä on kohta Tulonhankkimismenot > Muiden kuin palkkatulojen tulonhankkimismenot. Sen infopallura kertoo: ”Älä ilmoita apurahoihin kohdistuvia kuluja, työasuntovähennystä tai pääomatuloihin kohdistuvia tulonhankkimismenoja. Ilmoita nämä vähennykset erikseen niille varatuissa kohdissa.” Mikähän tämä kohta on? Ainoa sopiva kohta on kai Muut pääomatuloista tehtävät vähennykset, mutta siinä on vain tekstikenttä ja euromäärä, johon pitäisi keksiä jotain. Onko tämä siis se paikka vai jokin muu?
Anna
Vieras
Anna
Itse olen ainakin aina laittanut juuri tuohon kohtaan Muut pääomatuloista tehtävät vähennykset.
Heikki
Vieras
Heikki
Se ei ole tuo ”Tulonhankkimismenot > Muiden kuin palkkatulojen tulonhankkimismenot” vaan sieltä löytyy kohta ”Muut pääomatuloista tehtävät vähennykset vuonna 2019. Ylälehti 4. alta. Ja pitää laittaa se ”kyllä” valinta ensin.
Barbro Fagerström
Vieras
Barbro Fagerström
Tarvitsen Nordnetin Y-tunnuksen veroilmoitukseni vähennyksiä varten, mistä löytyy?
C.C.
Vieras
C.C.
Hei, tässä juuri esitäytettyä veroilmoitusta tutkiessa huomaan että varallisuustiedoista puuttuu kokonaan Nordnetin salkussa olevat ulkomaiset osakkeet (Ruotsi, Saksa, USA). Suomalaiset osakkeet ja ulkomaiset ETF osuudet (Irlanti, Luxemburg) on kirjattu oikein esitäytettyyn veroilmoitukseen. Mainituista osakkeista maksetut osingot ovat mielestäni oikein veroilmoituksessa. Ne puuttuvat ainoastaan varallisuustiedoista. Jos tässä on kyse tiedonvälityksen ongelmasta Nordnetin ja verottajan välillä, olisi hienoa jos asiaa yritetään korjata. Verottajan OmaVero palvelu on sekin aika kankea varallisuustietojen ilmoittamiseen käsin, jos ulkomaisia osakkeita on paljon eri lajeja.

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.