Nordnet Blogi

Smart-salkuilla hurja startti ensimmäisellä ”kvartaalilla”

Nordnet Smart -salkut lanseerattiin kolme kuukautta sitten keskellä markkinaturbulenssia. Moderniin omaisuudenhoitoon perustuva konsepti on saanut lentävän lähdön, kun tuhannet yksityissijoittajat ovat innostuneet ennen vain instituutiosijoittajien saatavilla olleesta sijoitustuotteesta. Smart-säästäjiä on Suomessa tänään jo 6 000! Vertailuna voidaan muistella Superrahasto Suomea, joka sai ensimmäisen kolmen kuukauden aikana noin 9 000 suomalaista omistajaa. Tällä hetkellä Smart-säästäjien kasvu on kovempaa kuin Superrahastosäästäjien kasvu aikanaan.

Hajautus eri omaisuusluokkiin vähentää riskejä ja tasapainottaa heiluntaa

Nordnet Smart -salkut tekee erityiseksi se, että ne sijoittavat osakkeiden lisäksi myös korkoihin, luottoihin, hyödykkeisiin ja kiinteistöihin. Laaja hajautus eri omaisuusluokkiin ja tarkkaan valitut sijoituskohteet näiden omaisuusluokkien sisällä vähentävät riskejä ja tasapainottavat salkkujen arvonheilahtelua. Kuten alla olevasta taulukosta nähdään, ensimmäisen kolmen kuukauden tarkastelujakson aikana korkosijoitukset (kuvassa violetilla) tuottivat erityisen hyvin silloinkin, kun osakemarkkinoilla nähtiin laaja-alaista laskua. Joulukuu oli USA:n osakemarkkinoilla 18. huonoin kuukausi sitten 1930-luvun, mutta esimerkiksi Nordnet Smart 5 ei laskenut kuun aikana lainkaan ja enemmän osakepainoa sisältävät Nordnet Smart 10- ja 15-rahastotkin laskivat vain hyvin maltillisesti.

Smart-salkkujen tuotot omaisuusluokittain ensimmäisen 3 kuukauden ajalta

Kuinka matalariskinen omaisuusluokka, kuten korot, voi tuottaa yhtä paljon, kun korkeariskisemmät omaisuusluokat laskivat? Vastaus piilee Nordnet Smart -salkkujen ainutlaatuisessa ominaisuudessa: vipuvaikutuksessa. Rahastot sijoittavat parhaan tuotto/riski-suhteen omaaviin matalariskisiin sijoituskohteisiin velkavipua hyödyntämällä. Velkavivun avulla on mahdollista jopa moninkertaistaa näiden sijoituskohteiden tuotto. Riskit pysyvät kuitenkin osakemarkkinariskiä matalampana, sillä velkavipua käytetään vain matalariskisimpiin omaisuusluokkiin. Smart-salkkujen numerot 5, 10 ja 15 kuvaavat tavoiteltua riskitasoa, joka on ilmaistu vuotuisena volatiliteettitavoitteena. Kun markkinaheilunta (=volatiliteetti) lisääntyy, euromääräisiä sijoituksia vähennetään ja salkkujen riskitasot laskevat.

Nordnet Smart -salkkujen tuotot

Tätä blogia kirjoittaessa kaikkien Smart-salkkujen tuottokäyrät ovat uusissa huipuissa – käytännössä jokainen Smart-sijoittaja on siis voitolla. Rahastot ovat tuottaneet kolmessa kuukaudessa n. 3–4 %. Suurimman osakeriskin omaava Smart 15 on tuottanut parhaiten, pienimmän osakeriskin Smart 5 hieman vähemmän.

Tuottokuvaajista nähdään, että Smart 5 -salkku on tuottanut maltillisella heilunnalla 2,93 %, pysytellen marras–joulukuun laskumarkkinassakin lähes koko ajan plussan puolella. Smart 10- ja Smart 15 -rahastot kävivät joulukuussa pakkasella, mutta ovat tammirallin myötä kohonneet uusiin huippuihin. Kuten muissakin rahastoissa, tuotoista on vähennetty rahastojen kulut.

Päivitys 7.2. klo 14:45: Tuotto suhteessa vertailuindekseihin (31.10.2018–5.2.2019)

SijoituskohdeTuotto-%
Nordnet Smart 52,89 %
Morningstar Category Average (EUR Cautious Allocation – Global)1,41 %
Morningstar Benchmark (75%Barclays EurAgg TR&25%FTSE Wld TR)0,61 %
Nordnet Smart 103,56 %
Morningstar Category Average (EUR Moderate Allocation – Global)0,86 %
Morningstar Benchmark (50%Barclays EurAgg TR&50%FTSE Wld TR)1,52 %
Nordnet Smart 154,56 %
Morningstar Category Average (EUR Aggressive Allocation – Global)1,27 %
Morningstar Benchmark (25%Barclays EurAgg TR&75%FTSE Wld TR)1,55 %

Aloita älykkäämpi säästäminen jo tänään!

Nordnet Smart -salkut on kehitetty tuottamaan pitkällä aikavälillä paremmin kuin perinteiset rahastot. Parempi tuotto saavutetaan seuraavista syistä:

  • Laaja hajautus globaalisti eri omaisuusluokkiin, myös osakkeiden ulkopuolelle.
  • Sijoitukset parhaan tuotto/riski-suhteen omaaviin arvopapereihin.
  • Velkavivun avulla on mahdollista jopa moninkertaistaa sijoituskohteen tuotto.
  • Automatisoitu ja systemaattinen sijoitusstrategia optimoi salkun koostumuksen joka kuukausi.

Aloita säästäminen Nordnet Smart -salkkuihin tekemällä digineuvonta, joka suosittelee sinulle sopivinta Smart-salkkua.

Lue lisää Nordnet Smart -salkuista.

Tärkeää tietoa riskeistä

Huomioi, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Mikään tällä sivulla esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, sijoitusneuvonnaksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajana vastaat itse riskistä, joka liittyy tällä sivulla annetun tiedon hyödyntämiseen sijoituspäätöstä tehdessäsi.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

5
Jätä kommentti

avatar
uusin vanhin tykätyin
Justin
Vieras
Justin
Miten suhteessa vertailuindeksiin?
JJHS
Vieras
JJHS
Mitä tapahtuu vivutetuille korkosijoituksille, jos ja kun korot lähtevät nousuun?
Vesku
Vieras
Vesku
Nerokas menetelmä! Ei voi hävitä rahaa!

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.