Nordnet Blogi

Suursijoittajien tuote nyt ensi kertaa yksityissijoittajien saatavilla Nordnet Smart -salkkujen avulla

Neljä vuotta sitten Nordnet mullisti Suomen sijoitusmarkkinat lanseeraamalla kuluttomat Superrahastot. Nyt tuomme markkinoille uuden konseptin: Nordnet Smart -salkut. Vastaavia tuotteita ei ole ollut aiemmin saatavilla suomalaisille yksityissijoittajille.

Kehitetty yhteistyössä J.P. Morganin kanssa

Nordnet Smart -salkut on kehitetty tuottamaan paremmin kuin perinteiset rahastot ja voittamaan vertailuindeksi pitkällä aikavälillä. Salkut tarjoavat globaalin ja kaikki pääomaluokat kattavan hajautuksen. Konsepti perustuu moderniin omaisuudenhoitoon ja se on kehitetty yhdessä J.P. Morganin kanssa, joka on yksi maailman johtavista investointipankeista. Nordnetin kehittämä digitaalinen sijoitusneuvonta täydentää palvelua ja auttaa valitsemaan sopivimman salkun.

Perustan Smart-salkuille luovat kolme eri riskitasoille suunniteltua rahastoa – Nordnet Smart 5, 10 ja 15 – joissa luku kertoo tavoitellun vuosittaisen riskin määrän (vuotuinen prosentuaalinen volatiliteetti). Mitä korkeampi luku, sitä korkeampi tavoiteltu tuotto- ja riskitaso. Olemme todella ylpeitä voidessamme esitellä nämä uudet rahastot, sillä ne ovat täysin ainutlaatuisia. Vastaavia tuotteita on tarjottu aiemmin instituutiosijoittajille, mutta nyt ne ovat saatavilla myös suomalaisille yksityissijoittajille alkaen 15 euron minimimerkinnällä.

Yhdellä sijoituksella koko maailma

Nordnet Smart -rahastot sijoittavat viiteen eri omaisuusluokkaan:

  • osakkeisiin
  • korkoihin
  • hyödykkeisiin
  • kiinteistöihin
  • luottoihin.

Automatisoitu ja systemaattinen sijoitusstrategia sopeuttaa sijoitukset markkinatilanteeseen tarjoten sinulle älykkäämpää sijoittamista. Jos markkinat laskevat ja volatiliteetti kasvaa, Smart-salkut tasapainotetaan automaattisesti vastaamaan tavoiteltua riskitasoa vähentämällä osakemarkkinariskiä.

Rahastoja on perinteisesti paketoitu jakamalla sijoitukset osakkeiden ja korkojen kesken ennalta määritellyissä suhteissa. Tämä on ollut helppo ja kannattava business rahastoyhtiöille, mutta kallista sinulle. Olet saanut salkun, joka ei yleensä vastaa yksilöllistä riskiprofiiliasi ja riski on ollut liian korkea tai liian alhainen. Yleensä ”tasapainotetut” rahastot on jaettu 40 % osakkeisiin ja 60 % korkoihin, ja aggressiivisemmat rahastot ovat sijoittaneet 75–100 % pääomasta osakkeisiin. Tavoitteena on ollut, että toinen omaisuusluokka nousee toisen pudotessa ja luo siten tasapainoa sijoitukselle. Tämä lähestymistapa on sekä vanhentunut että virheellinen. Viimeisten 15 vuoden aikana on selvinnyt, että korrelaatio osakkeiden ja korkojen välillä voi vaihdella huomattavasti ja tutkimukset osoittavat, että yli 95 % tuotoista 60/40-rahastoissa tulee osakeriskistä. Tämän kutsuminen tasapainotetuksi sijoituksesi on jollain tapaa virheellistä.

Uuden sukupolven säästämistä

Nordnet Smart -rahastoissa on vuotuinen palkkio, jonka suuruus on 0,79 %–0,99 %. Rahastoihin ei liity muita lisäkustannuksia. Smart-salkuilla haluamme tarjota asiakkaillemme maailmanluokan sijoitustuotteen, joka heijastaa uusimpia suuntauksia varainhoidossa, ilman korkeita minimisijoitusvaatimuksia tai korkeita kuluja. Smartit tarjoavat riskin tasapainottamisesta lähtevän lähestymistavan vanhan staattisen prosentuaalisen jakauman sijaan. Nordnet Smart -salkku on kokonaisvaltainen sijoitusratkaisu sijoittaessaan viiteen edellä mainittuun omaisuusluokkaan. Et välttämättä tarvitse muuta.

Ennen kuin voit sijoittaa näihin tuotteisiin, pyydämme sinua vastaamaan neuvontapalvelun kysymyksiin. Nordnet Smart -salkkujen neuvontapalvelu on kehitetty antamaan sinulle sopiva tasapaino salkkuusi. Vastaamalla neuvonnan kysymyksiin varmistamme, että saat juuri sinulle sopivan sijoitussuosituksen. Saatuasi suosituksen voit tehdä kertasijoituksia tai aloittaa kuukausisäästämisen ja ottaa rennosti.

Haluamme olla jatkossakin aktiivisten kaupankävijöiden ja treidaajien ykkösvalinta, mutta Smart-salkuilla avaamme oven uudelle alueelle. Uskon, että näin pystymme palvelemaan entistä paremmin suomalaisia säästäjiä ja sijoittajia.

Lue lisää tuotteesta ja aloita säästämään älykkäämmin jo tänään!

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

14
Jätä kommentti

avatar
uusin vanhin tykätyin
Luigi
Vieras
Luigi
Vautsi vau, kuulostaapas mielenkiintoiselta uutuudelta. Jos suursijoittajat näitä hamstraavat, niin kaipa kaltaiseni piensijoittajankin täytyy niitä testata ja salkkuun kauhaista. Onhan tuo tuotteena näppärästi paketoitu.
JJHS
Vieras
JJHS
1. Miten osakkeet valitaan rahstoihin? Globaalisti hajauttaen, indeksinomaisesti vai joidenkin tunnuslukujen perusteella? 2. Smart 15 – rahastossa on vain 5% korkosijoituksia, mutta velkavivun johdosta korkojen vaikutus koko rahastoon voi olla yli 5%? 3. Pystyykö Smart-rahastoja ostamaan kk-säästöohjelman ulkopuolella?
Someton
Vieras
Someton
Kappas vaan, pieni puute markkinoinnissa Teillä on, sillä et v o i tehdä testiä kirjautumatta sisälle Nordnettiin. Tarvitseeko testi oikeasti asiakkaan salkun pohjatietoina voidakseen sitten suositella tuotteita, tuo nyt vaan kuulostaa niin erään suuren entisen ruotsalaisen toimijan tavalta myydä rahastoja. En kirjautunut, koska olisin halunnut p u h t a a n testituloksen, jäi testi tekemättä jne. …. … .. .
Pekka
Vieras
Pekka
Hmmm Tein testin kolmesti tarkoituksella koska halusin kaikkia kolmea merkitä. Kyllä ne tuolla toimeksiantona kaikki ovat mutta mikä nyt sitten jäi voimaan 3 kk ? Tarkasti ottaen ei saisi pystyä merkitä kuin yhtä. Hieman epätarkasti markkinoitu tai pitäisi useana päivänä lukea näitä ja vasta kuukausien päästä alkaan harkitsemaan ostoa. Meneekö nyt kaikki kolme läpi siis toteutuuko vai ainoastaan yksi jos vain yksi niin sitten en enään jatka vaan myyn pois. Haluaisin seurata ja merkitä niitä oman pään mukaan ja se on aina helpompaa jos niitä jo on salkussa valmiina. Muutoin tämä vaikuttaa hieman epäilyttävältä.
Kekkuli
Vieras
Kekkuli
Voisiko joku Nordnetistä vastata siihen, että kun kerran näitä vastaavia tuotteita on ollut aiemmin tarjolla vain instsikoille / ison rahasäkin omaaville, niin missä olisi oikeaa dataa / verrokkirahastoa siitä, miten oikeasti pärjänneet esim. indeksille? Asiaa kyselty sharevillessä, kauppalehden keskustelupalstalla yms, mutta vastausta tähän ei ole saatu.
Martin Paasi
Editoija
Martin Paasi
Ei sellaista ole muualla kuin ko instikoiden kirjanpidossa. Siis siltä osin kun tämä strategia on ollut käytössä mikä ei välttämättä ole liian kauaa.. Nordnetilta/ JP Morganilta löytyy back-testattua tuottohistoriaa mutta se ei ole sama asia.

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.