Nordnet Blogi

#treidaushaaste: 5.pv – Viimeinen päivä! Katso salkun lopullinen tuottoprosentti!

Onko mahdollista tehdä tuottoja kaikissa markkinaympäristöissä niin nouseviin kuin laskeviinkin kursseihin? Tänä vuonna Suomen markkinoille sijoittanut on keskimäärin hävinnyt rahaa (OMXH -4,50 % vuoden alusta). 10 vuotta päiväkauppaa harrastanut treidaaja Jukka on näyttänyt #treidaushaasteessa, kuinka ammattilainen tekee aktiivista kauppaa markkinoilla. Hän on onnistunut jo neljässä peräkkäisessä voitollisessa päivässä – mitä käy #treidaushaasteen viimeisenä päivänä?

Päivän treidit:

Päivän kaupat Investing.comin tarjoamilla ilmaisilla graafeilla. Vihreä merkki kuvaa otettua long-positiota, punainen short-positiota. Musta merkki kertoo, missä avoin positio on suljettu ja mustan merkin yhteydessä oleva summa ks. treidin voittoa/tappiota.

Päivän kaupat Investing.comin tarjoamilla ilmaisilla graafeilla. Vihreä merkki kuvaa otettua long-positiota, punainen short-positiota. Musta merkki kertoo, missä avoin positio on suljettu ja mustan merkin yhteydessä oleva summa ks. treidin voittoa/tappiota.

Kohde-etuus Long / short Avaushinta Sulkuhinta Voitto / tappio Komissiot
Öljy long 71,76 71,65 -110 -6
short 71,81 71,50 +310 -6
long 71,36 71,26 -100 -6
long 71,08 71,18 +100 -6
long 70,95 71,15 +200 -6
short 71,44 71,29 +150 -6
S&P 500 long 2765 2760,75 -212.50 -6
short 2759,25 2754 +287.50 -6
Yhteensä 600 -48

Päivän voitto/tappio: +552
Salkun tilanne: 5564,50
Tuotto: 178,23 % (Salkku lähes triplattiin!)

Opi lisää treidaamisesta ja teknisestä analyysistä

Katso Phil Goedekerin (@Ozarktrades) 10 minuutin luento, joka jokaisen treidaajaksi aikovan tulee kuulla! Phil käy läpi treidaajan tärkeimpiä sääntöjä, psykologiaa ja kertoo, mikä tekee sinusta voittavan treidaajan. Video on englanniksi.

Teknisestä analyysistä kiinnostuneen kannattaa ottaa YouTuben The Right Side of the Chartin kanava tilaukseen. Siellä julkaistaan viikottain useita videoita, joilla päivitetään tuoreinta markkinanäkymää teknisen analyysin näkökulmasta. Katso alta uusin video!

Kuinka tulla ammattimaiseksi treidaajaksi? Lue Sijoitustiedon Johannes Ankelon kirjoittama artikkeli Ensiaskeleet ammattimaiseen treidaamiseen, jossa hän kuvaa mitä ammattimaiseksi ja voitolliseksi treidaajaksi kehittymiseen vaaditaan. Treidaustyylejä on monia – voit olla minuuttigraafeilla elevä skalppaaja, päivän sisäistä kauppaa tekevä daytrader tai pidempiä positioita ottava swing-treidaaja. Lähimpänä osta ja pidä -strategiaa on positiotreidaaja, jonka treidit kestävät viikkoja tai kuukausia. Millainen treidaaja sinä olet tai mikä treidaustyyli sopisi sinulle?

Tee kauppaa ilman välityspalkkioita ympäri maailman

Nordnet Markets tarjoaa Pohjoismaiden laajimman valikoiman pörssilistattuja tuotteita, joilla voit käydä kauppaa ilman välityspalkkioita. Näiden tuotteiden avulla voit käydä kauppaa mm. indekseillä, raaka-aineilla ja osakkeilla ympäri maailman. Hyödynnä nousevat tai laskevat kurssit – ilman vipua tai jopa 15x-vivulla!

Avaa maksuton asiakkuus ja tee kauppaa ilman välityspalkkioita!

Lue lisää ja tutustu Nordnet Markets -tuotevalikoimaan

Katso, kun Nordnetin meklari Juuso Lindström näyttää, miten Markets-tuotteet löytyvät Nordnetin palvelusta ja miten niillä käydään kauppaa.

Tärkeää tietoa: Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. #treidaushaasteessa esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja ja tuotot ja tappiot ovat simuloituja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Tässä esitetty ei ole sijoitussuositus.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

10
Jätä kommentti

avatar
uusin vanhin tykätyin
Taitska
Vieras
Taitska

Kiitos näistä viidestä päivästä! Olen katsonut videot nyt kolmeen kertaan ja jäin vielä kaipaamaan syvempää teknistä analyysiä ja näkemystä shortin ja longin tekemisen päättämiseen. Ensimmäisessä videossa kerroit jotain mutta muissa videoissa se jäi vähäisemmälle. Eli vielä voisitko tehdä sellaisen videon jossa kerrot mistä asioista päättelet että nousu tai lasku on tulossa ja mitkä indikaattorit sen näyttää. Avasin https://www.investing.com/indices/us-spx-500 sivulla harjoitussalkun, jossa on virtuaalirahaa 40 000e. Kolmen päivän harjoitustreidaamisella sen arvo on vaihdellut 38 000 – 43 000e välillä. Vaikeinta on nähdä minne suuntaan markkina on menossa, usein tulee valittua juuri väärin päin, vaikka kuinka ”teknisesti” asiaa lähestyy. Olen laittanut ohjeittesi… Lue lisää >>

masa
Vieras
masa
näissä treidaushaaste videoissa on juuri se ongelma, että ei paljasteta teknisiä vinkkejä ja mainostetaan tietyn firman (tässä nordnet) treidausalustaa jossa juurikin ei ole vaihtoa. Kaupankäynti volyymi on tärkeintä treidauksessa. Lisäksi noviiseille tulee näistä videoista kuva, että treidaaminen on helppoa rahaa jolloin he menettävät helposti kaikki säästönsä. n.90% treidaajista tekee tappiota. Oletko sinä se joka on 10% ? . Varmasti kehittyy opiskelemalla mutta helppoa se ei tule olemaan.
Nordnet
Vieras
Nordnet
#treidaushaasteen saaman valtavan suosion perusteella voin jo luvata, että lisää treidausmateriaaleja on tulossa. Näissä voidaan pureutua tarkemmin kaipaamiisi teknisiin vinkkeihin. Treidaamisessa on erittäin paljon riskejä ja useimmat eivät menesty treidaamisella. Itse kuitenkin ajattelen tämän niin, että suurin osa lopettaa alun vastoinkäymisiin eikä ehdi opettelemaan ja saavuttamaan voitollista treidaamista. Jos tämä olisi helppoa, niin kaikki tekisivät tätä. Kannattaa lukea Sijoitustiedon Johannes Ankelon kirjoitus, Ensiaskeleet ammattimaiseen treidaamiseen: https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/ensiaskeleet-ammattimaiseen-treidaamiseen.
Nordnet
Vieras
Nordnet
Kiitos palautteesta ja hienoa, että olet katsonut videoita ahkerasti! 🙂 Teemme vielä tämän vuoden puolella ”#treidaushaasteen päätösvideon”, jossa käymme meklari Joonaksen kanssa läpi otettuja treidejä – analysoimme tuloksia ja käymme tarkemmin läpi treidi setuppeja. Otetaan siis kaipaamaasi syvempää teknistä analyysiä mukaan! #treidaushaasteessa käytettiin esimerkinomaisesti S&P 500- ja öljyfutuureita kaupankäynnissä. Osassa Nordnet Markets -tuotteita on hyvinkin paljon vaihtoa, vaihdetuimpia taitavat olla DAX- ja Nokia-tuotteet. Vaihdon vähäisyys ei kuitenkaan välttämättä haittaa, sillä tuotteilla on markkinatakaus, eli liikkeellelaskija pitää osto- ja myyntilaitoja yllä. Jatkamme tänä ja ensi vuonna treidausmateriaalien tuottamista. Toivottavasti näistä on apua myös sinun opiskelussasi. Onnea ja menestystä treidaamiseen! -Jukka
KSaaaaaa
Vieras
KSaaaaaa
Eli jos öljyn futuuri hinta muuttuu 1 snt ja tickerin arvo muuttuu 10 eur niin kerroin on sillon 1000x. Onko tämä siis totta, ja jos ei ole niin miten selität asian? Selitykset 50x kertoimista ei todellakaan päde tähän joten parempia selityksia tarvitaan.
Nordnet
Vieras
Nordnet
Yksi öljyfutuuri vastaa 1000 barrellia öljyä. Yhden futuurisopimuksen vakuusvaatimus on 1000 (tämän verran rahaa tilillä pitää olla, jotta sopimuksen voi ostaa) ja sopimuksen hinta n. 50 000, tästä tulee siis tuo vipu 50x.
Tertsi
Vieras
Tertsi
Saisiko Jukalta myös vinkkejä käytännön järjestelyistä? Itseä mietityttää miten verotus hoidetaan mikäli tekee futuureilla kauppaa ETA-alueen ulkopuolella (CME,NYMEX…..). Ilmeisesti kauppaa pitää käydä osakeyhtiön kautta?
Tertsi
Vieras
Tertsi
Onko näillä itsenäisillä päiväkauppaa tekevillä minkäänlaista verkostoa, foorumia, klubia tms. mistä voisi tietoa saada lisää?

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.