Nordnet Blogi

Uusia ETF:iä Lyxorilta kuukausisäästösopimuksen piiriin – teemoina mm. Green Bond ja New Energy.

Kerroin viime kuussa, että ETF-kuukausisäästösopimuksen piiriin on tulossa uusia ETF:iä. iSharesin, DWS:n (Xtrackers) ja Handelsbankenin (Xact) ETF:istä koostuva valikoima laajentuu tänään alla listatuilla Lyxorin ETF:illä.

Lyxor on yksi maailman johtavista ETF-liikkeeseenlaskijoista. Uudet ETF:t tuovat säästäjälle mahdollisuuden hajauttaa salkkuaan esimerkiksi positiivisiin ilmastovaikutuksiin tähtääviin vihreisiin joukkovelkakirjoihin (”Green Bond”), Nasdaq 100 -indeksiin sekä aurinko-, tuuli- ja bioenergiaan (”New Energy”). Kaikki kuukausisäästösopimuksen piiriin tulevat ETF:t on noteerattu euroissa.

Klikkaamalla nimeä voit tutustua ETF:ään ja sen avaintietoesitteeseen tarkemmin:

NimiVuosittainen hallinnointipalkkio
Lyxor Core Morningstar US0,04 %
Lyxor Core STOXX Europe 6000,07 %
Lyxor NASDAQ-1000,30 %
Lyxor Core MSCI World0,12 %
Lyxor Core MSCI Japan0,12 %
Lyxor Euro Corporate Bond0,20 %
Lyxor Green Bond0,25 %
Lyxor SG Global Quality Income0,45 %
Lyxor MSCI China0,45 %
Lyxor MSCI India0,85 %
Lyxor MSCI Russia0,65 %
Lyxor New Energy0,60 %

Kuukausisäästä ETF:iin Nordnetissä

Kuukausisäästämisen etu on, että hajautat ajallista riskiä, kun säästät säännöllisesti. Näin sinun ei tarvitse miettiä, onko juuri nyt oikea aika sijoittaa markkinoille.

Nordnetissä voit kuukausisäästää ETF:iin hintaan 2,5 €/kk* – et maksa kuukausisäästösopimuksen kautta tapahtuvista automaattisista ETF-ostoista muita maksuja tai välityspalkkioita. Kun haluat aikanaan myydä ETF:t, maksat hinnaston mukaisen välityspalkkion myynneistä. Voit valita kuukausisäästösopimukseen 1–4 mieleistäsi ETF:ää eri liikkeeseenlaskijoilta. Voit itse muuttaa kuukausisäästösopimusta joustavasti milloin vain.

*Palvelumaksu astuu voimaan 5.6.2020 alkaen ja se peritään vain niiltä kuukausilta, kun toimeksiantoja toteutetaan.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Suvi Tuppurainen
Suvi Tuppurainen
Nordnet Suomen maajohtaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

29
Jätä kommentti

avatar
uusin vanhin tykätyin
Miika
Vieras
Miika
Nasdaq 100 etf mukaan listoille kiitos 🙏🏻
Jeppis
Vieras
Jeppis
Suuri osa näistä tuo pelkästään päällekkäisyyksiä jo kuukausisäästölistalla oleviin ETF:iin. IUSN (iShares MSCI World Small Cap UCITS) ETF olisi toivottu lisäys, varsinkin nyt kun kuukausisäästämiseen tulee palvelumaksu. Asiasta on käyty useita keskusteluja Sharevillessä.
Tarkkana
Vieras
Tarkkana
Aikaisemmassa tiedotteessa kerroitte lisäävänne valikoimaan 12 uutta Lyxorin ETF:ää. Tässä listalla kuitenkin vain 11 ETF:ää. Onko tähän tulossa vielä lisäyksiä vai oliko aikaisemmassa tiedotteessa virhe?
Miika
Vieras
Miika
Milloin noiden Kiina & Intia ETFien suurimmat omistukset alkavat näkyä sivuilla?
Nordnet
Kirjoittaja
Nordnet
Kiitos huomiosta – puute on raportoitu eteenpäin ja toivottavasti saadaan top-omistukset pian näkymään. /Henri
VesaNy
Vieras
VesaNy
Huomiona/varoituksena, että tuo Lyxor Core Morningstar US EI ole uudelleensijoittava rahasto, vaikka Nordnetin kuvauksesta (https://www.nordnet.fi/markkinakatsaus/etf-listat/16844767-lyxor-core-morningstar) näin voisi päätellä. Kuvauksessa lukee ”The Lyxor Core Morningstar US (DR) UCITS – Acc” vaikka pitäisi varmaan lukea The Lyxor Core Morningstar US (DR) UCITS – Dist.
Nordnet
Kirjoittaja
Nordnet
Kiitos huomiosta – ETF:n nimessä tuota lyhennettä ei ole, mutta kuvaukseen se on jostain syystä päätynyt. Korjataan tilanne. /Henri
Timo
Vieras
Timo
Olisko mahdollista saada SXRV (iShares NASDAQ 100 UCITS ETF Acc) listoilla myös.
Timppa
Vieras
Timppa
Olisko terveydenhuoltoon liittyviä ETF:iä mahdollista saada mukaan myös?
Sami
Vieras
Sami
iSharesin puolelta kaipailisin kanssa kahta tuotetta IUS3 ja QDVE. Kummallekaan ei oikein ole tarjolla vastaavia kk-säästössä. Ensimmäinen seuraa jenkkien pienyhtiöitä ja toinen teknologian sektoria.
Tapio
Vieras
Tapio
Olisiko mahdollista saada Vanguard FTSE All-World UCITS ETF (USD) Accumulating VWRL mukaan listaan? Tämä mahdollistaisi yhden pysäkin taktiikan ETF ostoksissa, ei tarvitsisi enää neuvoa uusia käyttäjiä optimaalisissa EUNL / IS3N suhteissa. Tämä saattaisi tuoda vähän goodwilliä takaisin tuon törkeän kuukausimaksun jälkeen. https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE00BK5BQT80
Jalmari
Vieras
Jalmari
Olisihan lisättävää vaikka mitä, oma ehdotukseni painottuu small cap worldiin tai mielummin jotain vihreitä rahastoja esim. ilmaston tai uusiutuvien energioiden alalta. Myös temaattiset olisi mahdollisuus mutta ei ryhdytä ahneiksi… 😋
Tarkkana
Vieras
Tarkkana
Taisin innostua liian aikasin kun kuulin, että kuukausisäästön piiriin lisätään mm. uusiutuvan energiasektorin indeksiä seuraavasta ETF:stä. Samalla toivoin, että myös puhtaan veden toimialaan liittyvä ETF tulisi listoille. Tällöin pystyisin keskittämään mm. näihin toimialoihin liittyvät ostot mukaan Nordnetin kuukausisäästöön kun nykyisellään teen toimeksiannot manuaalisesti Nordean kautta kustannussyistä. Harmikseni kuitenkin huomasin, että nämä Lyxorin versiot perustuvat synteettiseen replikointiin toisin kuin isharesin versiot hyödyntävät fyysistä replikointia. Onko turha elätellä toiveita siitä, että myös isharesin vastaavat tuotteet saataisiin nordnetin kuukausisäästön piiriin?
Kai
Vieras
Kai
1-4 ETF on hieman liian vähän, ehdotan vähintään 5 kpl.

Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaat tarjoukset ja tuoreet uutiset sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Tilaa
Tilaa uutiskirje.
Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
Tilaa uutiskirje.

Uutiskirjeen tilaajana saat parhaimmat tarjoukset, tuoreimmat uutiset ja kutsut tapahtumiin sähköpostiisi 2–3 kertaa kuussa.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.
Tilaa
close-link
Haluatko olla mukana testaamassa uuden palvelumme Beta-versiota? Ilmoittaudu testaajaksi tästä:
Ilmoittaudu testaajaksi

Huomioi, että antamasi sähköpostiosoitteen tulee olla sama, jonka olet rekisteröinyt nordnet.fi -palvelun kohdassa Salkku > Asetukset > Yhteystietoni.